Mărturiile intime ale unei studente la Medicină: Cum a ajuns în patul profesorului de anatomie

Studenta a acceptat sa povesteasca totul din momentul in care a picat la examen cu nota 2,5 si pana in momentul in care profesorul a pus-o in genunchi si s-a dezbracat in fata ei • La prima discutie care a avut loc in biroul renumitului profesor de Anatomie, acesta i-a spus : "sper ca prietenul tau sa nu se supere daca vei face un mic sacrificiu in numele universitatii" • De ani de zile, Dumitru Paduraru era in topul profesorilor spagari de la UMF Iasi si parea sa aiba imunitate absoluta in fata autoritatilor statului • Cu ochii in lacrimi, studenta a mers la DNA si a povestit ca profesorul nu o va lasa niciodata sa finalizeze facultatea daca nu se culca cu el •"Mi-a atins buzele cu degetul, cerandu-mi sa-l musc de deget, iar eu am refuzat acest lucru. Totodata, profesorul mi-a spus ca m-a remarcat inca de la cursuri, iar pentru a ma convinge, mi-a spus ca stateam la cursuri pe randul din dreapta, ceea ce este adevarat", a povestit Maria pentru BZI.

30 aug. 2016, 07:34
Mărturiile intime ale unei studente la Medicină: Cum a ajuns în patul profesorului de anatomie

Maria este studenta in anul II la Facultatea de Medicina si Farmacie din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa (UMF) din Iasi. Avand in vedere gravitatea faptelor si urmarile pe care le-ar putea avea un astfel de material in spatiul public, reporterii BZI au ales sa-i protezeje identitatea fetei, iar imaginile sa fie blurate. Pentru a-l trimite in spatele gratiilor pe unul dintre cei mai renumitiprofesori din cadrul acestei institutii de invatamant superior, Maria a acceptat sa povesteasca absolut tot procurorilor de la Directia Nationala Anticoruptie Iasi (DNA). 

Ancheta procurorilor il viza de Dumitru Paduraru, seful Institutului de Anatomie din Iasi, seful disciplinei Anatomie din cadrul universitatii iesene si unul dintre cei cunoscuti profesori din invatamantul universitar iesean. CV-ul lui Dumitru Paduraru este unul impresionant. In acelasi timp, studentii il considera un adevarat animal, un obsedat sexual. De ani de zile, era in topul profesorilor spagari de la UMF Iasi si parea sa aiba imunitate absoluta in fata autoritatilor statului. Toata lumea stia ce face, insa nimeni nu avea curaj sa-i verifice activitatea. 

Pe de alta parte, legendele din jurul lui erau atat de intense, incat studentilor le era frica sa depuna plangeri impotriva lui. In 2010, masina lui Dumitru Paduraru a fost aruncata in aer, dupa ce i-a fost pus un dispozitiv exploziv si nici pana astazi nu a fost gasit cel care a facut acest lucru. Se banuieste ca prietenul unei studente hartuite de Dumitru Paduraru a recurs la acest gest, disperat fiind ca nu poate opri abuzile comise de profesor. 

Ulterior, Paduraru a fost batut de o persoana necunoscuta si spitalizat. Pe data de 21 ianuarie 2015, Maria a mers la DNA Iasi si a depus un denunt impotriva profesorului de anatomie, pentru santaj si luare de mita. In cele din urma, Dumitru Paduraru a fost condamnat la doi ani cu suspendare, pentru ca si-a folosit functia pentru obtinerea de favoruri sexuale. A fost achitat pentru tentativa de viol si pentru santaj. Acum, studenta este in anul III si pare sa-si fi revenit dupa trauma suferita atunci. La proces nu s-a prezentat niciodata, iar judecatorii au fost nevoiti sa analizeze doar declaratia data in fata procurorilor.

La proba orala a primit nota 2,5

Studenta a povestit ca in sesiunea de iarna, conform planificarii, a avut de sustinut 12 examene. La disiplina Anatomie avea de sustinut o proba orala si o proba scrisa. „La data de 12.01.2015 am sustinut proba orala la disciplina Anatomie, din comisie facand parte profesorul Paduraru Dumitru si domnul asistent universitar Maxim. In urma examinarii, am fost apreciata cu nota 2,5 desi eu sustin ca m-am pregatit corespunzator pentru acest examen. Dupa ce am fost notata cu 2,5 si inainte de a parasi incinta salii unde am sustinut examenul, profesorul Dumitru Paduraru mi-a spus sa trec pe la biroul sau, fara a-mi preciza o data anume”, si-a inceput Maria povestea.

„Doresc sa precizez ca in timpul anului universitar 2014/2015 am aflat de la colegele mele din anii superiori despre faptul ca profesorul Paduraru Dumitru solicita favoruri sexuale de la studentele sale, in special celor care au o infatisare fizica placuta, aceste favoruri fiind solicitate in schimbul asigurarii promovarii examenelor la disiplina sa. Tot din aceste discutii am aflat ca profesorul Dumitru Paduraru, pentru a obtine aceste favoruri sexuale, puncteaza inca din timpul orelor de curs studentele care ii corespund tiparului sau, iar la examinarile orale le acorda note foarte mici, pentru a le determina sa accepte propunerile sale”, a explicat studenta. Pe data de 15.01.2015, studenta a mers in biroul profesorului pentru a solicita sa sustina examenul cu o alta grupa.

„Dupa ce am intrat in biroul sau, Dumitru Paduraru m-a invitat sa-mi inchid telefonul, eu m-am conformat, dupa care mi-a spus sa-mi dau jos haina cu care eram imbracata. Din acel moment, mi-am dat seama ca ceea ce se discuta despre Paduraru Dumitru era adevarat, intuind ca acesta urmeaza sa-mi faca si mie aceleasi propuneri. Din acest motiv, i-am spus lui Paduraru Dumitru ca nu doresc sa-mi dezbrac haina, motivand ca ma simteam bine asa, iar apoi acesta m-a invitat sa iau loc. M-am asezat pe un scaun, dupa care m-a intrebat ce profesie au parintii mei, ce varsta au, daca mai am frati sau surori. Dupa ce i-am raspuns la aceste intrebari, in conditiile in care Paduraru Dumitru statea asezat pe un scaun in fata mea, acesta m-a intrebat daca inteleg de ce am fost invitata in biroul sau”, a povestit studenta.

Studenta : „S-a apropiat de mine si a incercat sa-si puna mainile pe sanii mei”

Evident s-a facut ca nu intelege absolut nimic din ceea ce vrea profesorul. Cand a vazut ca studenta pare sa nu priceapa ceea ce urmeaza sa se intample, profesorul i-a dat un ragaz de gandire. A iesit din birou pentru doua minute si i-a spus ca pana se intoarce sa-i dea un raspuns. „Eram speriata de ceea ce mi se intampla”, a spus tanara. 

„S-a apropiat de mine si a incercat sa-si puna mainile pe sanii mei, iar eu l-am respins discret, in sensul in care i-am impins usor mainile”, a completat aceasta. Pentru ca a vazut ca nu-si atinge scopul prea usor, a schimbat discursul…”Dupa aceasta, m-a intrebat daca sunt la buget sau la cu taxa, aceasta in ideea de a-mi aduce aminte ca am nevoie de o nota mare pentru a ramane pe locurile bugetate de universitate. I-am spus lui Paduraru Dumitru ca eram la buget, moment in care acesta m-a mangaiat pe fata si a inceput sa-si plimbe mainile prin parul meu, spunandu-mi ca ii plac fetele cu parul lung, cum este si cazul meu. Mi-a atins buzele cu degetul cerandu-mi sa-l musc de deget, iar eu am refuzat acest lucru. Totodata profesorul mi-a spus ca m-a remarcat inca de la cursuri, iar pentru a ma convinge mi-a spus ca stateam la cursuri pe randul din dreapta, ceea ce este adevarat”, a mai spus Maria.

Profesorul de Anatomie: „Maria, poti sa-mi spui Dumitru. Sa lasam formalitatile deoparte”

Crezand ca refuzul studentei provine din faptul ca aceasta are deja un iubit pe care nu vrea sa-l insele, profesorul a cerut detalii despre acesta. „Eu i-am spus ca am un prieten la Husi, imprejurari in care acesta mi-a spus : «sper ca prietenul tau sa nu se supere daca vei face un mic sacrificiu in numele universitatii». I-am raspuns ca nu sunt dispusa sa fac ceea ce imi cerea, in sensul de a-i oferi favoruri sexuale. Dupa ce i-am dat acest raspuns, profesorul m-a prins cu bratele, timp in care mi-a spus ca daca ma razgandesc pana vineri, sa-l contactez, pentru a veni sa ma ia de la camin cu un autoturism care nu-i apartine si amandoi sa mergem la un hotel unde sa-i satisfac cererile de natura sexuala. I-am raspuns lui Paduraru Dumitru ca nu ma pretez la astfel de solicitari, iar acesta mi-a spus ca ar trebui sa fiu constienta ca nici la examenul scris nu voi putea obtine rezultat de trecere, fapt pentru care eu i-am intarit decizia mea, spunandu-i ca sunt dispusa sa merg in sesiunea din restante din vara anului 2015″, a relatat studenta. In acelasi context, profesorul i-a spus ca indiferent cand va da examenul, tot la el va ajunge. 

„Mi-a spus ca daca nu ii dau curs solicitarii sale si daca nu intretin relatii sexuale cu el, nu voi promova examenul nici in sesiunea din iarna si nici in urmatoarea sesiune din vara anului 2015. M-am indreptat apoi spre usa, cu intentia de a iesi, spunandu-i textual : «imi cer scuze ca v-am rapit timpul dumeavoastra pretios, domnule profesor Paduraru», iar acesta mi-a raspuns : «Maria, poti sa-mi spui Dumitru. Sa lasam formalitatile deoparte»”, a mai povestit studenta. Ceea ce s-a intamplat pe data de 15 ianuarie 2015 in biroul profesorului de la UMF Iasi este doar inceputul a ceva mult mai ingrozitor, ce avea sa urmeze. Avand in vedere gravitatea celor petrecute acolo, in editia de maine vom continua povestea spusa de Maria.