Maşinile cu volanul pe dreapta ar putea fi interzise. Iniţiativa aparţine unui deputat

Deputatul PSD Gabriel Petrea consideră că vehiculele cu volan pe dreapta sunt periculoase pentru traficul din România, pentru că nu le oferă şoferilor o bună vizibilitate.

14 mai 2018, 06:44
Maşinile cu volanul pe dreapta ar putea fi interzise. Iniţiativa aparţine unui deputat

Gabriel Petrea, deputat PSD, invocă două motive pentru această măsură: mai multe mesaje primite de la cetăţeni şi faptul că maşinile cu volanul pe partea dreapta reprezintă un adevărat pericol în trafic.

Specialiştii sunt şi ei de acord că maşinile cu volan pe dreapta pot fi foarte periculoase. „Partea stângă, tot ce înseamnă partea stângă a lui (a șoferului – n.r.) nu este dezvoltată ca și reflex, reacție, schimbul de treaptă de viteză, acționarea frânei de mână, partea de semnalizări, tot ceea ce înseamnă joystickurile din spatele volanului, cel de semnale, cel de lumini”, explică Sorin Ene, pilot profesionist, citat de Digi 24.

Citeşte şi Reguli noi pentru cei care cumpără maşini second-hand. După data de 20 mai se dau amenzi

După eliminarea taxei auto în 2017 tot mai mulţi români şi-au cumpărat maşini cu volan pe dreapta. Dacă în 2016 au fost înmatriculate puţin peste 6.000 de maşini, anul trecut peste 25.000 de astfel de vehicule şi-au făcut loc în traficul de la noi din ţară. Asta deoarece maşinile care au volanul pe partea dreaptă sunt mult mai ieftine.