Măsuri urgente din cauza vremii rele, circulaţia feroviară ar putea avea probleme

Conducerea Ministerului Transporturilor a dispus, ca urmare a avertizărilor emise de Administrația Națională de Meteorologie pentru perioada 29 octombrie, ora 10:00 - 30 octombrie, ora 23:00, o serie de măsuri pentru preîntâmpinarea unor eventuale perturbări în circulația feroviară, informează CFR Călători printr-un comunicat remis, sâmbătă, AGERPRES.

28 oct. 2017, 16:11
Măsuri urgente din cauza vremii rele, circulaţia feroviară ar putea avea probleme

Printre aceste măsuri se numără asigurarea cu locomotive Diesel Electrice de rezervă și cu personal suplimentar a Depourilor Ploiești, Arad, Cluj, Satu Mare, Brașov, Sibiu, Suceava, precum și a stației Caransebeș, pentru îndrumarea trenurilor aflate în circulație, și deservirea mijloacelor de intervenție pentru deszăpezire în conformitate cu convențiile comune încheiate între CFR Infrastructură și CFR Călători.

„De asemenea, la începutul acestui weekend, ministrul Transporturilor a dispus efectuarea unui exercițiu de prealarmare a plugurilor de zăpadă, utilaje cu care se va putea acționa în iarna 2017-2018 pe întreaga rețea feroviară, în vederea prevenirii și gestionării situațiilor de urgență specifice sezonului rece”, se menționează în comunicat.

Conform sursei citate, comandamentele feroviare de iarnă vor fi formate din personal specializat din cadrul CFR Infrastructură, CFR Călători și CFR Marfă, personal care va urmări și coordona acțiunile de deszăpezire și intervenție operativă 24h/24h.

„Angajații feroviari ai CFR Călători și CFR Infrastructură țin legătura operativ cu personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs, pentru ca pasagerii să ajungă în siguranță la destinații”, se mai precizează în comunicat.