FC Barcelona – Las Palmas, scor 3 – 0, după un meci cu porţile închise ca urmare a violenţelor din Catalonia

FC Barcelona a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, echipa Las Palmas, într-un meci din La Liga disputat cu porţile închise. 

RomaniaTV.net
01 oct. 2017, 13:50
FC Barcelona – Las Palmas, scor 3 – 0, după un meci cu porţile închise ca urmare a violenţelor din Catalonia

Golurile au fost marcate de Busquets ’49 şi Messi ’70, ’77.

În minutul 72, deşi partida s-a disputat fără public, un bărbat care avea în mână un banner a reuşit să intre pe teren. El a fost scos imediat de pe gazon de şapte stewarzi. 

FC Barcelona a anunţat, duminică, pe site-ul oficial, că meciul cu Las Palmas, despre care presa spaniolă a scris că a fost amânat, va avea loc, însă cu porţile închise.

„FC Barcelona condamnă acţiunile care au avut loc astăzi în multe localităţi din Catalonia pentru împiedicarea exercitării dreptului democratic şi libera exprimare a cetăţenilor. Având în vedere caracterul excepţional al celor întâmplate, Consiliul Director a decis ca meciul de astăzi cu Las Palmas să se dispute cu porţile închise, după ce Liga Spaniolă de Fotbal a refuzat să îl amâne”, se arată în comunicatul grupării catalane, citat de news.ro

Iniţial, presa spaniolă a scris că partida programată la ora 17.15 a fost amânată din cauza violenţelor din ziua referendumului din Catalonia.

Violenţe extreme în Spania, în ziua referendumului din Catalonia. Ofiţerii Poliţiei Naţionale încearcă să îi oprească pe oameni să voteze la referendumul pentru independenţa faţă de Spania organizat de autorităţile regiunii.

Guvernul de la Madrid se opune organizării referendumului, considerându-l neconstituţional. Poliția spaniolă a arestat mai mulţi oficiali catalani, a confiscat broșuri de campanie, a sigilat multe din cele 2.300 de școli desemnate ca secții de votare, a confiscat urne şi buletine de vot.

Poliția spaniolă a tras cu gloanțe de cauciuc duminică pe o stradă din Barcelona.

Referendum Catalonia. Duminică au avut loc mai multe ciocniri între protestatari şi poliţişti. Guvernul regional al Cataloniei a anunţat că, până la ora 16.00 ora României, 337 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind rănite în urma confruntărilor violente cu Poliţia spaniolă.

De cealaltă parte, Ministerul spaniol de Interne a precizat că 11 poliţişti sunt răniţi.