Medic ginecolog prins în flagrant în timp ce lua mită de la o femeie însărcinată

Un nou scandal în sănătate. Unul dintre cei mai cunoscuţi ginecologi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui a fost prins în flagrant luni în timp ce primea de la o pacientă 1.500 lei pentru a efectua o întrerupere de sarcină.

09 feb. 2015, 19:38
Medic ginecolog prins în flagrant în timp ce lua mită de la o femeie însărcinată

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Vaslui, sub coordonarea procurorului desemnat pe linie de corupţie din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au organizat flagrantul în urma denunţului unei paciente, care a declarat poliţiştilor că medicul Simona Botez i-a pretins 1500 lei ,în data de 2 februarie pentru a-i realiza o întrerupere de sarcină.

De asemenea, luni au avut loc opt percheziţii la instituţii publice şi la domiciliile unor suspecţi, în vederea identificării de mijloace materiale de probă care să fie folosite în vederea probării activităţii infracţionale.

„Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment rezultă suspiciunea rezonabilă privind săvârşirea de infracţiuni de corupţie şi fals, de către cadre medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, care în virtutea faptului că deţin o anumită autoritate conferită de pregătirea de specialitate şi utilizând resursele Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, au creat o practică în sensul pretinderii şi primirii de bani de la pacienţi în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv prestarea serviciilor medicale”, se arată într-un comunicat DGA.

Activităţile procedurale au fost efectuate de ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (Serviciile Judeţene Anticorupţie Vaslui, Iaşi, Galaţi, Vrancea, Bacău, Neamţ), I.P.J. Vaslui, cu sprijinul I.J.J. Vaslui, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. La acest moment, cercetările continuă în vederea stabilirii activităţii infracţionale şi a altor persoane implicate în acte de corupţie, medicul Simona Botez fiind audiat la sediul Parchetului de pe lângă Tribunal.