Medicii i-au spus soţiei preotului mort în accident că a pierdut doar o fiică. Cum a reacţionat femeia

Soţia preotului Petru Gavril, Maria, rănită grav în data de 14 octombrie, într-un accident rutier produs de un şofer beat, în comuna Cornu Luncii, a ieşit din comă şi respiră, de ieri, fără ajutorul aparatelor. 

24 oct. 2017, 12:00
Medicii i-au spus soţiei preotului mort în accident că a pierdut doar o fiică. Cum a reacţionat femeia

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, dr. Mihai Ardeleanu, a declarat că „pacienta a fost detubată deoarece respiră spontan şi începe să comunice cu personalul”. „Rămâne în continuare sub îngrijiri medicale în Anestezie-Terapie Intensivă şi se va începe şi consilierea psihologică”, a precizat medicul.

Citeşte şi Miracol după moartea preotului. Ce s-a întâmplat cu soţia lui în timp ce era internată la Terapie Intensivă

Medicul-şef al secţiei ATI, dr. Dorin Stănescu, a spus că deocamdată pacienta ştie doar despre pierderea uneia dintre cele două fetiţe care au sfârşit în urma accidentului şi că va fi informată despre amploarea tragediei care i-a lovit familia pe măsură ce starea ei de sănătate va putea suporta astfel de veşti. Deocamdată, femeia, în vârstă de 35 de ani, respiră „bine şi spontan” şi este „cât de cât reactivă şi conştientă”, deşi leziunile interne suferite au fost extrem de grave.

„Sperăm să se recupereze bine. Deocamdată a rezistat detubată şi înregistrează progrese mici, reuşeşte să comunice cu personalul medical. Suntem puţin mai optimişti în privinţa evoluţiei stării ei de sănătate”, a spus dr. Stănescu.

Citeşte şi Cea de-a doua fetiţă a preotului mort în accidentul din Suceava a decedat în spital. Medicii încearcă să salveze viaţa mamei VIDEO

Într-o fracţiune de secundă, alcoolul şi viteza au băgat şase oameni în mormânt

În urma accidentului, Maria Gavril a suferit un puternic traumatism toraco-abdominal, abdominal şi şoc hemoragic. Intervenţia chirurgicală efectuată la Spitalul de Urgenţă Suceava, imediat după accident, a fost una complexă, realizată de o echipă de medici formată din doi chirurgi şi un urolog. Medicii au făcut tot ce este omeneşte posibil ca să remedieze leziunile interne extrem de grave ale femeii, zdrobită la impactul puternic dintre autoturismul celui care a provocat accidentul, condus cu 130 km/oră şi Touran-ul cu 7 locuri, condus regulamentar de preotul Gavril, cu 90 km/oră.

Din cauza multiplelor traumatisme şi leziuni interne, medicii păstrează încă prognosticul rezervat, însă mizează mult pe vârsta tânără a pacientei, pe absenţa antecedentelor patologice şi pe echilibrul ei psihic, cu o filozofie de viaţă susţinută de credinţă, Maria Gavril fiind absolventă de teologie.

În tragicul eveniment rutier, Maria Gavril a pierdut cinci membri ai familiei: soţul, preotul Petru Gavril, două fiice, Anastasia, de zece ani, şi Anisia, de 6 ani şi cumnaţii – sora preotului, Aurora Şandru, şi soţul acesteia, Cătălin Şandru. Ceilalţi doi copii ai familiei Gavril, Alexia şi Ioan, au fost de asemenea răniţi, dar din fericire au suferit leziuni mai uşoare, iar acum sunt în afara oricărui pericol, în grija unei mătuşi. Alexia şi Ioan, la fel ca şi alţi membri apropiaţi ai familiei, beneficiază în continuare de asistenţă psihologică din partea psihologului Geanina Cîrlan, de la secţia Oncologie a Spitalului de Urgenţă.
În accidentul din 14 octombrie a murit şi autorul acestuia, analizele arătând ulterior că avea o alcoolemie de peste doi la mie. În urma lui au rămas doi copii şi o soţie bolnavă.