Mersul la şcoală în Ialomiţa, un fel de ruletă rusească. Elevii sunt în pericol în multe unităţi de învăţământ

Unele şcoli din Ialomiţa au ajuns adevărate pericole pentru elevi. Curţile sunt pline de gropi, toaletele sunt într-o stare deplorabilă, iar gardurile şi chiar pereţii clădărilor stau să cadă în orice moment. Chiar şi apa pe care o consumă cei mici nu este bună de băut. Autorităţile ştiu situaţia, dar tot ce pot face este să trimită avertismente către profesori şi elevi.

17 oct. 2015, 12:10
Mersul la şcoală în Ialomiţa, un fel de ruletă rusească. Elevii sunt în pericol în multe unităţi de învăţământ

La şcoala din localitatea Gheorghe Doja, copiii fac ora de sport pe un teren situat între două clădiri în paragină, informează România TV. Sunt şcolile vechi care nu au mai fost renovate, iar ţiglele de pe acoperiş pot cădea chiar şi când bate vântul.

„Au mai cazut tigle. Mai cad, nu se stie cand. Se poate intampla un accident grav. Şi totusi nu avem unde …asta este problema. Trebuiau reparate, sunt foarte vechi. Este pericol, bineinteles…pica o tigla in cap la copil si asta este„, spune profesorul de sport. 

Citeşte şi Dezastru în şcolile din Capitală. Elevi repetenţi, absenţe multe şi rezultate slabe la examene

Autorităţile ştiu situaţia, dar susţin că nu au încă bani să renoveze clădirile. „Domnu director m-a informat si au luat hotararea sa nu se mai apropie de acele cladiri… erau insotiti de profesorul de sport, deci nu era pericolul sa se apropie de cladiri si sa pice vreun zid, doamne fereste, cum s-a mai intamplat”, a declarat Luminita Barcari, inspector scolar general ISJ Ialomita. 

Tot aşa arată şi alte 30 de şcoli din Ialomiţa. Nu îndeplinesc condiţiile de siguranţă, iar în unele dintre ele riscul de accidentare a elevilor este major.