Messi al handbalului mondial, condamnat pentru trucarea unor meciuri. Decizia este definitivă

Condamnarea fraţilor Luka şi Nikola Karabatic în cazul pariurilor trucate din handbal a devenit definitivă, după ce jucătorii francezi au renunţat la recursul lor în casaţie, a anunţat avocatul acestora, citat de AFP.

13 sept. 2017, 19:04
Messi al handbalului mondial, condamnat pentru trucarea unor meciuri. Decizia este definitivă

Nikola Karabatic, superstarul handbalului mondial, şi fratele său au fost condamnaţi în luna februarie la două luni de închisoare cu suspendare şi 10.000 de euro amendă, de către Curtea de Apel din Montpellier, însă cei doi au sesizat apoi cea mai înaltă instanţă pentru a contesta această decizie.

„Răul a fost făcut, iar ei vor să treacă la altceva”, a declarat avocatul Jean-Marc Darrigade, confirmând că pedepsele dictate împotriva celor doi handbalişti devin astfel definitive.

Ancheta în acest caz a debutat pe 18 mai 2012, după ce societatea „Française des Jeux” a alertat autorităţile judiciare în legătură cu valorile anormal de ridicate ale pariurilor în raport cu miza jocului meciului de handbal dintre Cesson/Sevigne şi Montpellier, echipă la care evoluau atunci fraţii Karabatic.

Aproximativ 100.000 de euro au fost pariaţi pe meciul respectiv, pierdut surprinzător de Montpellier, care avea deja asigurat titlul de campioană a Franţei, câştigul pariorilor ridicându-se la 300.000 de euro.

În timpul audierilor, Nikola Karabatic a negat orice acuzaţie de trucare a meciului, în timp ce fratele său Luka a recunoscut că a pariat pe jocul respectiv, împreună cu prietena sa, invocând „prostia unui tânăr jucător”.