Metrorex deschide luni staţia Aurel Vlaicu şi accesul dinspre Hotel Horoscop al staţiei Piaţa Unirii 1

Stația de metrou Aurel Vlaicu și accesul dinspre Splaiul Independenței și Bulevardul Unirii al stației Piața Unirii 1 vor fi deschise luni, 31 iulie, cu o zi mai devreme față de data anunțată inițial, informează Metrorex.

30 iul. 2017, 12:39
Metrorex deschide luni staţia Aurel Vlaicu şi accesul dinspre Hotel Horoscop al staţiei Piaţa Unirii 1

„Metrorex a găsit împreună cu Antreprenorul sistemului control-acces, soluțiile optime și sigure pentru reducerea timpilor de execuție și finalizarea mai devreme a lucrărilor. Astfel, luni, 31.07.2017, va fi deschisă stația Aurel Vlaicu, dar și accesul dinspre Bulevardul Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței (Hotel Horoscop) al stației Piața Unirii 1, cu o zi mai devreme față de data anunțată. La solicitarea Metrorex, constructorul a crescut mobilizarea pe șantier și lucrează intens pentru ca mâine să deschidă accesul călătorilor”, se arată într-un comunicat al Metrorex remis, duminică, AGERPRES.

Metrorex asigură călătorii că va depune toate eforturile împreună cu antreprenorul sistemului de control-acces, astfel încât lucrările să fie finalizate ” în condiții de siguranță și în cel mai scurt timp posibil”.

„Reamintim publicului călător că proiectul de modernizare a instalațiilor de control-acces se află în plin proces de implementare și că orice nereguli sesizate sunt transmise Constructorului pentru a fi remediate. Astfel, la finalul implementării tuturor lucrărilor, călătorii să poată beneficia de sisteme moderne pentru asigurarea unui transport sigur și confortabil”, precizează Metrorex.

Metrorex a anunțat că în perioada 19 iulie — 29 august va realiza lucrările de modernizare a instalațiilor de taxare de la 21 de accesuri din 11 stații. Astfel, vor fi modernizate până la finele verii stațiile Piața Unirii 1 și 2, Eroii Revoluției, Păcii, Obor, Piața Victoriei 2, Piața Sudului, Eroilor, Politehnică, Preciziei, Gorjului.

Până la data de 19 iulie, Metrorex a finalizat lucrările de modernizare la 42 de accesuri din 20 de stații.

Citeşte şi Metrorex a terminat de săpat tunelul Magistralei 5 de metrou. Drumul Taberei va avea metrou în semestrul II din 2018