Metrorex începe lucrările de modernizare a instalaţiilor de taxare de la 21 de accesuri din 11 staţii

Metrorex începe miercuri lucrările de modernizare a instalațiilor de taxare de la 21 de accesuri din 11 stații, lucrări ce vor dura până pe 29 august, conform unui comunicat al companiei.

19 iul. 2017, 04:15
Metrorex începe lucrările de modernizare a instalaţiilor de taxare de la 21 de accesuri din 11 staţii

Vor fi modernizate până la finele verii stațiile Piața Unirii 1 și 2, Eroii Revoluției, Păcii, Obor, Piața Victoriei 2, Piața Sudului, Eroilor, Politehnica, Preciziei și Gorjului.

„Călătorii vor putea utiliza celelalte căi de acces disponibile. Având în vedere că acest proiect este unul complex, coroborat cu necesitatea de a asigura securitatea și siguranța călătorilor, precum și de a respecta recomandările Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Dealul Spirii’ București, lucrările de modernizare, se vor executa etapizat”, au precizat reprezentanții Metrorex.

Metrorex prezintă scuze călătorilor pentru disconfortul creat urmare a aglomeraţiei înregistrate în staţiile unde se efectuează lucrările de control-acces şi face apel la înţelegerea acestora, pentru evitarea intrării în staţie a unui volum foarte mare de persoane. Metrorex anunţă că lotul existent şi funcţional de cartele va fi schimbat cu un nou design, la finalizarea tuturor lucrărilor de modernizare control-acces.

„Metrorex prezintă scuze călătorilor pentru disconfortul creat urmare a aglomeraţiei înregistrate în staţiile unde se efectuează lucrările de control -acces şi face apel la înţelegerea acestora, pentru evitarea intrării în staţie a unui volum foarte mare de persoane. Metrorex a luat măsuri pentru deplasarea în siguranţă a călătorilor în perioada lucrărilor de modernizare a instalaţiilor de control acces. Astfel, ca urmare a situaţiilor de supraaglomerare semnalate la orele de vârf, au fost alcătuite echipe mixte din angajaţii Metrorex şi personal de pază, pentru acordare de asistenţă şi îndrumarea călătorilor. Fiecare agent de staţie este prezent în aceste zone aglomerate, pentru a transmite Dispeceratului Central evoluţia situaţiei din teren şi luarea de măsuri în funcţie de situaţia dată. În plus, numărul porţilor de acces în staţie a fost mărit şi s-a avut în vedere modificarea fluxurilor de intrare-ieşire în funcţie de traficul de călători pe intervale orare. Pentru a înlesni accesul călătorilor în staţie, au fost afişate pictograme cu modul corect de utilizare a cartelelor”, se arată într-un comunicat de miercuri al Metrorex.

Totodată, Metrorex anunţă că lotul existent şi funcţional de cartele va fi schimbat cu un nou design, la finalizarea tuturor lucrărilor de modernizare control-acces.

Constructorul a fost avizat de Metrorex să reanalizeze zona de lucru, pentru a fluidiza traficul din staţiile unde se efectuează lucrări, fără a afecta siguranţa călătorilor, se mai arată în comunicat.

Zeci de călători au aşteptat, marţi după-amiază, minute în şir să coboare la staţia de metrou Pipera din cauza aglomeraţiei produse după introducerea noilor sisteme de acces, angajaţii Metrorex fiind mobilizaţi să-i ajute pe călători.

Aglomeraţie a fost miercuri dimineaţă şi la staţia de metrou Unirii, tot din cauza noului sistem de acces şi a închiderii uneia dintre căile de acces, pentru modernizare.