Michael Schumacher, aproape să fie mutat acasă. Un sistem revoluţionar l-ar putea ajuta să meargă

Starea lui Michael Schumacher s-a îmbunătăţit foarte mult după ce fostul pilot de Formula 1 a fost mutat de la Grenoble la o clinică din apropierea casei sale din Elveţia.

22 iul. 2014, 16:59
Michael Schumacher, aproape să fie mutat acasă. Un sistem revoluţionar l-ar putea ajuta să meargă

Michael Schumacher a făcut un progres enorm după ce a fost mutat la clinică din Lausanne şi ar putea să fie transferat acasă până la sfârşitul acestei veri. Anunţul a fost făcut de SonntagsBlick, care scrie: „Există semne că Schumacher va părăsi în curând clinica şi recuperarea lui va continuă acasă, unde familia sa a investit masiv în ultimele luni pentru a transforma o parte a locuinţei din Gland într-un centru medical cu aparate de ultimă generaţie.

Chiar dacă va fi acasă, Schumacher va avea la dispoziţie fizoterapeuti, doctori, nutriţionişti, asistente medicale şi experţi neurologici. Schumacher comunică în acest moment cu familia prin mişcări ale pleoapelor„.

Citeşte şi Răsturnare de situaţie în cazul Michael Schumacher. Un celebru medic aruncă bomba

O altă informaţie vine din Croaţia, unde doctorii Darko Chudy şi Vedran Deletis au dezvoltat un microcip ce îi poate fi implantat lui Schumacher. Se crede că acest microcip l-ar putea ajuta pe acesta să meargă şi să vorbească din nou după această lungă perioada în care a fost în comă. Tehnica a fost deja folosită cu succes pe alţi pacienţi, după cum a explicat medicul Darko Chudy.

Citeşte şi BILD a aflat secretul însănătoşirii lui Michael Schumacher