Probleme în trafic din cauza vremii. Autocar RĂSTURNAT în Suceava, microbuz cu copii blocat în NĂMEŢI. VIDEO

Un autocar cu pasageri s-a răsturnat în Suceava, sâmbătă dimineaţă. Şoferul a derapat din cauza poleiului depus pe şosea. Pasagerii au trecut prin momente de panică, iar patru dintre ei au ajuns la spital. În plus, la Rânca, un alt microbuz în care se aflau mai mulţi copii a stat blocat ore în şir în zăpadă, până când drumarii au reuşit să îi scoată, potrivit România TV.

28 nov. 2015, 07:08

Un autocar în care se aflau 12 persoane şi care se întorcea din Anglia la Rădăuţi s-a răsturnat, sâmbătă dimineaţă, în localitatea suceveană Clit, din cauza vitezei, patru persoane fiind rănite în urma accidentului, iar doi dintre ei au fost transportaţi la spital.

Răniţii transportaţi la spital sunt cei doi şoferi ai autocarului. Ulterior, ceilalţi pasageri au fost luaţi de un alt autocar şi duşi la destinaţie. Potrivit România TV, accidentul s-a produs din cauza poleiului de pe şosea.

La Rânca, un turist aflat într-o maşină de teren cu remorcă a derapat vineri noaptea şi a blocat drumul. Vântul a suflat cu rafale de peste 80 de kilometri pe oră şi imediat s-au format troiene de zăpadă, potrivit România TV.

Citeşte şi: Ministrul Energiei: Nu avem un program de iarnă aprobat. Îl voi promova în regim de urgenţă zilele următoare

Astfel, celelalte maşini nu au mai putut înainta din cauza blocajului şi au stat ore în şir până când drumarii au reuşit să elibereze drumul.

În aceeaşi zonă, un microbuz din Bucureşti, în care erau şi copii de doi ani, a rămas blocat şi a fost nevoie din nou de intervenţia drumarilor.

Tot la Rânca, şi o femeie gravidă aflată la o pensiune a fost coborâtă cu ajutorul unei utilaj cu şenile şi dusă de urgenţă la spital. Zăpada este viscolită şi acum, iar poliţiştii supraveghează circulaţia pe drumul spre staţiune.

Totodată, în judeţul Teleorman, traficul feroviar a fost întrerupt aproximativ o oră pe Secţia 909, pe raza comunei Plosca, între localităţile Roşiori de Nord şi Alexandria, din cauza apei care a inundat şina de cale ferată.

Trei sferturi din ţară s-au aflat sub COD GALBEN de ploi şi ninsori abundente de vineri, de la ora 18.00. Sâmbătă dimineaţă, meteorologii au emis o nouă avertizare, valabilă doar pentru şase judeţe din Moldova.

În intervalul 28 noiembrie orele 9:45 – 12:00, în nordul şi centrul Moldovei precipitaţiile vor continua şi local se vor depăşi 15…20 l/mp. La munte şi în zona Subcarpatică vor predomina ninsorile, iar în restul regiunii va ploua. Local se menţin depunerile de polei.

De asemenea, în perioada 28 noiembrie, ora 12 – 29 noiembrie ora 09, ANM a emis o informare valabilă pentru toată ţara de precipitaţii moderate cantitativ, ninsori în zonele montane. În intervalul menţionat va ninge local în zona montană, iar în vestul, nordul şi centrul ţării temporar vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare.

Meteorologii anunţă că şi sâmbătă după-amiază şi în noaptea de sâmbătă spre duminică vor fi precipitaţii pe arii extinse în regiunile intracarpatice, sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.