Migranţi răniţi de gloanţe după o încăierare în Nordul Franţei

Patru migranţi au fost răniţi de gloanţe într-o încăierare produsă joi la Calais, în nordul Franţei, unde migranţi afgani şi eritreeni au intrat în conflict din cauza repartizării alimentelor, relatează AFP.

01 feb. 2018, 18:30
Migranţi răniţi de gloanţe după o încăierare în Nordul Franţei

Trei dintre răniţi au fost transportaţi la spitalul local din Calais, iar al patrulea, aflat în stare critică, a fost transferat într-un spital din oraşul Lille.

Conform autorităţilor locale, un prim conflict a izbucnit în timpul după-amiezii între ‘circa o sută de migranţi înarmaţi cu bâte şi pietre’, în apropierea taberei de la Calais, cunoscută şi ca ‘jungla din Calais’.

O a doua confruntare a izbucnit la circa 5 kilometri, unde ‘aproximativ o sută de migranţi înarmaţi cu bâte au atacat circa 20 de afgani’. ‘Forţele de poliţie au intervenit pentru a proteja migranţii afgani, copleşiţi de cei 150-200 de migranţi eritreeni’, a indicat prefectura, potrivit Agerpres.

Ultima încăierare între migranţi soldată cu răniţi de gloanţe s-a produs la Calais pe 25 noiembrie 2017, în urma unui schimb de focuri între grupuri de afgani, o posibilă reglare de conturi între traficanţi, atunci cinci migranţi fiind răniţi.