Mihai Fifor: George Maior, Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi, invitaţi la audieri peste două săptămâni

Fostul șef al SRI George Maior, ambasador al României în SUA, va fi invitat pe 6 iunie la comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, a anunțat marți președintele comisiei, Mihai Fifor.

23 mai 2017, 17:31
Mihai Fifor: George Maior, Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi, invitaţi la audieri peste două săptămâni

„Astăzi, comisia a decis ca pe data de 6 iunie să fie invitat domnul George Maior la comisie. Mâine dimineață va fi trimisă această invitație în mod oficial pentru domnia sa. (…) Domnul Maior, după informațiile noastre, se află în țară în perioada aceea, tocmai de aceea am ales ziua de 6 iunie. Ar fi practic prima zi lucrătoare după vacanța de Rusalii și putem relua activitatea comisiei noastre”, a precizat Fifor, la finalul ședinței de marți comisiei.

Întrebat când îi va invita pe Florian Coldea și pe Laura Codruța Kovesi, Mihai Fifor a estimat că audierile acestora ar putea avea loc tot în săptămâna în care va fi audiat George Maior.

Citeşte şi: Comisia de anchetă a prezidenţialelor din 2009. Hrebenciuc: Totul s-a întâmplat în diaspora. În sondaje aveam 54 la 46 pentru Geoană

„La finele fiecărei săptămâni facem publică lista celor care vor fi invitați. Încercăm să ținem firul logic al demersului nostru și vor fi invitați cu toții din cei menționați. (…) Îi chemăm cu siguranță, nu ne e teamă, nu avem de ce să ne temem, suntem o comisie parlamentară mandatată să facem aceste invitații. Este foarte probabil ca în săptămâna cu 6 iunie să-i invităm și pe dânșii (Coldea și Kovesi — n.r.) la această comisie”, a precizat senatorul PSD, citat de Agerpres.