Mihai Fifor: MApN se află în grafic cu achiziţia de echipamente şi tehnică militară

Ministerul Apărării Naționale se află "în grafic" cu procesul de achiziție de echipamente și tehnică militară pentru acest an, a declarat, luni, ministrul Mihai Fifor.

02 oct. 2017, 07:53
Mihai Fifor: MApN se află în grafic cu achiziţia de echipamente şi tehnică militară

„Sistemul de achiziție e un sistem legiferat, e un sistem care funcționează în temeiul legii și noi nu putem să facem altceva decât să respectăm legea pe care o avem în momentul de față. Asta nu înseamnă că Ministerul Apărării Naționale nu se află în graficul pe care și l-a propus pentru acest an.

Și, așa cum spuneam și cu alte ocazii, vom realiza ceea ce ne-am propus, în speță achizițiile de sisteme și echipamente aprobate prin Hotărârea CSAT, dar și prin aprobarea Parlamentului. Suntem în faza în care avem pregătite proiectele de lege pentru achiziționarea sistemului Patriot, de pildă, pentru că așa cum este firesc vom duce în Parlament această achiziție, o achiziție extrem de importantă pentru Armata Română, după cum pe fiecare dintre programele de achiziții le vom duce în Parlamentul României pentru aprobare, achiziția respectivelor sisteme”, a afirmat Fifor, întrebat dacă sistemul de achiziție a echipamentelor și tehnicii militare la nivelul MApN este unul „încet”, conform Agerpres.

Ministrul Apărării Naționale a participat la ceremonia de deschidere a anului de învățământ la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, alături de șeful Statului Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă.