Mihai Tudose: Blocarea angajărilor în sistemul de stat are ca scop eficientizarea actului din administraţia publică

Premierul Mihai Tudose a declarat luni, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, că blocarea angajărilor în sistemul de stat are ca scop eficientizarea actului din administraţia publică, deoarece se doreşte crearea unui stat puternic şi „prietenos cu cetăţeanul onest”.

10 iul. 2017, 13:08
Mihai Tudose: Blocarea angajărilor în sistemul de stat are ca scop eficientizarea actului din administraţia publică

„Am văzut pe diverse surse că blocăm toată administraţia. Nu. Există un proiect în acel Cod Administrativ care, da, va dori să blocheze angajări în sistemul de stat, dar cu excepţii. Excepţiile prevăzute în acel proiect fiind şi la înalţii funcţionari publici, fiind şi în anumite zone sensibile şi având şi posibilitatea ca în orice moment ministrul de profil, pe baza unui Memorandum justificat, să poată să facă angajări, pentru că nu putem bloca orice angajare în condiţiile în care, ştiu eu, la o staţie de pompieri, ca să dau un exemplu, sau la un dispensar sau la o şcoală se pensionează doi, trei oameni şi nu mai angajează. Nu”, a afirmat premierul.

Tudose a mai spus că blocarea angajărilor în sistemul de stat are ca scop eficientizarea actului din administraţia publică, în condiţiile în care au apărut „structuri şi structuleţe peste tot”.

„Dar aceasta are ca scop şi eficientizarea actului de administraţie publică. O analiză a tot ceea ce înseamnă, fiindcă au crescut structuri şi structuleţe peste tot. Dorim, aşa cum am spus, să creăm un stat puternic, în slujba cetăţeanului şi prietenos cu cetăţeanul, bineînţeles cu cetăţeanul onest”, a conchis Mihai Tudose.