Premierul Mihai Tudose şi Liviu Dragnea, întâlnire la restaurant. Ce au discutat cei doi

Întâlnire inedită între premierul Mihai Tudose şi Liviu Dragnea. După ce au fost în Parlament, cei doi au mers să ia masa la un restaurant din Capitală, transmite România TV. Întâlnirea celor doi vine după ce premierul Mihai Tudose s-a întâlnit marţi cu reprezentanţi ai FMI şi ai Băncii Mondiale, dar şi după ce parlamentarii PNL au decis să depună moţiune de cenzură pe Justiţie.

05 sept. 2017, 11:35
Premierul Mihai Tudose şi Liviu Dragnea, întâlnire la restaurant. Ce au discutat cei doi

„Premierul şi vicepremierul m-au invitat la masă, la prânz. Am acceptat. Mi-o asum şi pe asta. Am mâncat, am băut un Pepsi şi am plecat”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la ieşirea din reustaurantul în care au avut loc întâlnirea cu premierul Tudose.

Dragnea a mai afirmat că tot astăzi se va întâlni şi cu preşedintele UDMR „nu l-a restaurantul asta”, ci în Parlament, la ora 17.

Întâlnirea premierului Mihai Tudose cu şeful PSD, Liviu Dragnea, a avut loc în contextul discuţiilor pe care şeful Executivului le-a avut în cursul dimineţii cu reprezentanţii Băncii Mondiale în România şi cu cei ai Fondului Monetar Internaţional (FMI). Tudose a declarat că i-a invitat la Ministerul de Finanţe pentru a vedea „cifrele exacte” referitor la starea economică a ţării. Tudose a precizat că reprezentanţii FMI urmează să realizeze luna viitoare previziunea de sfârşit de an „pe partea financiară” a României şi, pentru a nu greşi, le-a oferit „suportul cifrelor oficiale”.

De asemenea, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, consideră că este un demers corect și cinstit întâlnirea pe care premierul Mihai Tudose a avut-o, marți, la Guvern, cu reprezentanți ai Fondului Monetar Internațional (FMI).

„Este foarte bine că i-a invitat la o discuție pe cei de la FMI pentru că e un demers corect și cinstit al Guvernului de a avea o întâlnire cu FMI, să le pună la dispoziție datele corecte, pentru că se tot întinde această horă de specialiști care spun că nu avem bani, că o să depășim deficitul, ba că o să avem o creștere economică mai mică. Să sperăm că cei de la FMI au înțeles”, a declarat Dragnea la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă se pune problema unui eventual împrumut de la FMI, Dragnea a spus că „nu sunt motive pentru care Romania să contracteze un nou împrumut”.