Mii de oi au BLOCAT centrul oraşului Madrid. Vezi ce s-a întâmplat VIDEO

Peste 2.000 de oi au blocat centrul Madridului, în cadrul Sărbătorii Transhumanţei, organizată de aproape 20 de ani. Sărbătoarea a avut loc pentru prima oară în 1994, iar scopul evenimentului este păstrarea tradiţiilor.  

07 oct. 2013, 15:22
Mii de oi au BLOCAT centrul oraşului Madrid. Vezi ce s-a întâmplat VIDEO

Peste 2.000 de mioare au invadat centrul Madridului la sărbătoarea transhumanţei, organizată de aproape 20 de ani. Străzile din centrul capitalei Spaniei au fost blocate de mii de oi care au traversat oraşul. Potrivit tradiţiei, animalele coboară de la munte în prag de iarnă, potrivit România TV.

Citeşte şi Mii de oi au invadat Madridul VIDEO

În mod simbolic, fermierii s-au oprit cu oile în Plaza de la Villa, în faţa sediului actual al Primăriei din Madrid. Acolo, ei au oferit 100 de monede din secolul 15, care au permis în 1418 traversarea pentru prima oară a capitalei Spaniei de către turmele de oi. Parada oilor a atras şi o mulţime de oameni, care au fost impresionaţi de spectacol.

Citeşte şi Romii din Tinca practică „transhumanţa” în Franţa, să câştige bani pentru a trăi mai bine în România

Ziua Transhumaţei s-a sărbătorit pentru prima dată în 1994, iar de atunci are loc în fiecare an. Scopul evenimentului este păstrarea tradiţiilor.