MAE: Nu sunt români între victimele identificate până acum ale atacului de la Istanbul UPDATE

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că nu sunt persoane de cetăţenie română între victimele identificate până în acest moment ale atacului armat din noaptea de Revelion de la Istanbul.

01 ian. 2017, 09:27
MAE: Nu sunt români între victimele identificate până acum ale atacului de la Istanbul UPDATE

UPDATE ”Conform datelor obţinute până la acest moment, nu există persoane de cetăţenie română printre victimele identificate. Precizăm că procedura de identificare a celorlalte persoane decedate este în curs de desfăşurare. Totodată, menţionăm că oficiul consular nu a primit nicio solicitare de la vreun cetăţean român în legătură cu incidentul din Istanbul”, anunţă Ministerul Afacerilor Externe, potrivit News.ro.

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atacul terorist care a avut loc într-un club din Istanbul, soldat cu zeci de morți și răniți.

„Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiilor victimelor și își exprimă speranța pentru recuperarea rapidă a persoanelor rănite. În aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe își exprimă solidaritatea cu poporul turc și respinge cu tărie asemenea acte criminale. Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează sprijinul României în lupta împotriva terorismului și reafirmă necesitatea concentrării și intensificării eforturilor internaționale în combaterea oricăror forme de terorism”, se arată într-un comunicat al MAE transmis duminică AGERPRES.

Şi consilierul prezidențial pentru politică externă, Bogdan Aurescu, a condamnat atacul terorist care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un club din Istanbul, soldat cu morți și răniți, și transmite condoleanțe familiilor victimelor.

”Condamnăm ferm atacul terorist de la Istanbul. Sincere condoleanțe familiilor victimelor și recuperare grabnică celor răniți. România este alături de Turcia”, a scris, pe Twitter, consilierul prezidențial.

 

Consulatul General al României la Istanbul are în atenţie incidentul produs în dimineaţa zilei de 01.01.2017, în jurul orei 02.00 (01.00 ora României), soldat cu numeroşi morţi şi răniţi.

Oficiul consular român a întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile abilitate şi spitalele din Istanbul pentru a verifica dacă printre victimele incidentului se află cetăţeni români.

Consulatul General al României la Istanbul monitorizează evoluţia situaţiei şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune. 

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul (0090) 212 3583541, (0090) 90 212 3580516,  (0090) +90 212 3583537, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă profundul regret pentru pierderea de vieţi omeneşti şi transmite condoleanţe familiilor victimelor.

Un atac armat a avut loc în noaptea de Revelion într-un club de noapte din Istanbul, Turcia. Cel puțin 39 de persoane au murit, iar alte zeci au fost ranite, informează posturile de știri.

Citeşte şi: ALERTĂ. Atac armat într-un club de noapte din Istanbul. Sunt 39 de morţi, dintre care 16 străini VIDEO