Ministerul Sănătăţii, executat silit. Ponta: Vom aloca banii necesari la rectificarea bugetară VIDEO

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că Executivul va aloca, la rectificarea bugetară, banii necesari Ministerului Sănătăţii pentru plata despăgubirilor în cazul tragediei de la Maternitatea Giuleşti.

07 oct. 2015, 09:40
Ministerul Sănătăţii, executat silit. Ponta: Vom aloca banii necesari la rectificarea bugetară VIDEO

„Vom aloca la rectificare banii necesari pentru Ministerul Sănătăţii pentru a plăti despagubirile stabilite de instanţă pentru tragedia din 2010.  Nu cred ca exista nicio sumă pe lume care sa compenseze pierderile de atunci”, a spus Victor Ponta.

Un executor judecătoresc a venit, marţi, la Ministerul Sănătăţii, pentru a institui sechestru pe maşinile instituţiei şi alte bunuri imobile. Ministerul a fost executat silit pentru patru milioane de euro, sumă stabilită ca daune în dosarul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 2010.

Secretarul de stat Alin Țucmeanu a anunţat că, în urma unei discuţii dintre ministrul Sănătăţii şi executorii juDecătoreşti, procedura de executare silită a fost blocată.

De asemenea, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat că instituția pe care o conduce va plăti ”exact cât a zis instanța” în cazul daunelor stabilite pentru părinții victimelor de la Maternitatea Giulești.

Ministerul va plăti exact cât va decide instanța. Noi nu avem altă variantă decât să punem în aplicare o hotărâre a instanței. Și asta o vom și face, exact atât cât a zis instanța (…) Banii vor fi asigurați din bugetul Ministerului Sănătății”, a declarat Bănicioiu.

CITEŞTE ŞI Ministerul Sănătăţii, executat silit: Sechestru pe maşini şi bunuri. Procedura a fost BLOCATĂ UPDATE