Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a doua oară la DIICOT în ancheta legată de „mortul lui Dragnea”

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a merrs joi la DIICOT pentru a da declaraţii după ce în urmă cu o lună a depune o plângere penală împotriva lui lui Romică Parpalea, cunoscut drept "mortul lui Dragnea". Carmen Dan a declarat, la plecarea de la DIICOT, că le-a indicat procurorilor membrii grupului infracțional care sunt "în spatele" lui Romică Părpălea. Ministrul de Interne a vorbit şi despre acuzaţia de "folosirea abuzivă a funcției în scop sexual", spunând că a fost vorba de o eroare.

RomaniaTV.net
23 nov. 2017, 09:33
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a doua oară la DIICOT în ancheta legată de „mortul lui Dragnea”

Carmen Dan a venit la DIICOT în legătură cu plângerea penală pe care a depus-o la sfârșitul lunii octombrie împotriva lui Romică Părpălea, denunțătorul din dosarul „Referendumul” și cel care a făcut la DNA plângeri penale împotriva ei și a președintelui PSD, Liviu Dragnea.

„Am adus câteva elemente la plângerea depusă împotriva lui Romică Părpălea la sfârșitul lunii trecute. Am indicat membrii grupului infracțional care, bănuiesc, că sunt în spatele numitului Părpălea și despre care am suspiciunea rezonabilă că sunt martori atât în dosarul întocmit la DNA în urma denunțului lui Părpălea, cât și în dosarul președintelui PSD, Liviu Dragnea”, a spus Carmen Dan, potrivit Agerpres.

Întrebată la ce s-a referit în plângerea depusă împotriva lui Părpălea când a indicat art. 299 din Codul penal — „folosirea abuzivă a funcției în scop sexual”, Carmen Dan a spus că a fost vorba de o eroare.

„Este o eroare materială indicarea acelui text de lege, am lămurit-o acum în contextul audierilor. Vorbim de trei infracțiuni indicate de mine în plângere: inducerea în eroare a organelor judiciare, șantajul și constituirea de grup infracțional organizat. Probabil este o greșeală de redactare, așa am constatat acum”, a explicat ministrul de Interne.

La finele lunii octombrie, ministrul Afacerilor Interne a depus, la DIICOT, o plângere pe numele lui Romică Părpălea. Acesta este denunţător şi în dosarul Referendumului, în care Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Romică Părpălea, cunoscut drept „denunţătorul lui Dragnea”, o reclamă pe Carmen Dan la DIICOT

Când procurorii DNA au început ancheta faţă de Liviu Dragnea în dosarul Referendumului, preşedintele PSD susţinea că este cercetat pe baza unui denunţ făcut de o persoană care a decedat. Ulterior, Părpălea a reacţionat, precizând că el este autorul denunţului. Acesta este contextul în care bărbatul este cunoscut drept „mortul lui Dragnea”.

Ministrul îl acuză pe Romică Părpălea de şantaj, obstrucţionarea organelor judiciare şi constituirea unui grup infracţional organizat, după ce bărbatul a depus o plângere la DNA pe numele ei şi al lui Liviu Dragnea.

„Acum ceva timp, acest personaj, pe treptele DNA, a făcut public că a depus un denunţ împotriva mea, precizâd că aş fi exercitat, într-o calitatea deţinută anterior, cea de prefect, anumite acte de abuz în serviciu, luare de mită şi trafic de influenţă. (..) Nu am fost citată la DNA. (..) Nu l-am cunoscut niciodată. Nu m-am interesat de el. Nu este decât un instrument, în spatele lui sunt alte interese, politice. Serveşte un grup de interese, în special politice. (..) Există o înregistrarea în care acest personaj spune că a făcut lucrul acesta din răzbunare. (..) Nu ştiu de ce mă urăşte”, a declarat Carmen Dan, după ce a depus plângere la DNA.

Romică Părpălea a mers la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), la jumătatea lunii octombrie, pentru a depune o plângere pe numele lui Liviu Dragnea şi a lui Carmen Dan. Pe aceasta din urmă, el o acuză de abuz în serviciu şi trafic de influenţă.

„S-ar putea să fie şi luare de mită, cu privire la persoanele care au fost în comisiile fondului funciar în anumite localităţi, dacă a ştiut sau n-a ştiut, cum le-a dat girul”, a declarat Părpălea, în faţa DNA. El a subliniat că actualul ministrul al Internelor „trebuie să se gândească la miliardele pe care le-a oferit celor din aparatul propriu”, făcând referire la perioada în care a ocupat funcţia de prefect al Judeţului Teleorman.

„Era evident că sunt la pachet cu domnul Dragnea, toată lumea ştie că s-a exploatat o apropiere de domnul Dragnea, sunt persoane care doresc ca acest judeţ să fie eradicat de pe harta României”, a spus, luni, la DIICOT, Carmen Dan.