Ministrul Educaţiei donează pentru „Cuminţenia Pământului”

Ministrul Educației, Adrian Curaj, a anunțat marți că va face o donație în vederea achiziționării de către statul român a operei lui Constantin Brâncuși "Cumințenia Pământului".

19 apr. 2016, 10:58
Ministrul Educaţiei donează pentru „Cuminţenia Pământului”

Am apreciat faptul că Ministerul Culturii oferă posibilitatea celor care iubesc arta și țin la identitatea noastră culturală să contribuie, printr-un proces de subscripție publică, la achiziționarea sculpturii ‘Cumințenia Pământului’. Am ales să fac, la rândul meu, o donație, convins fiind că efortul fiecăruia dintre noi va conta în încercarea de a aduce opera lui Brâncuși în circuitul public românesc, oferind astfel acces la una dintre primele sculpturi moderne din lume„, a scris Adrian Curaj, pe Facebook.

Ministrul îi încurajează pe internauţi să se informeze despre cum ar putea contribui „la acest efort național dedicat protecției și salvării patrimoniului nostru cultural”, accesând site-ul cuminteniapamantului.ro.

Pe 11 aprilie s-a deschis subscripția națională pentru achiziționarea operei lui Constantin Brâncuși „Cumințenia Pământului”. Aceasta are ca obiectiv colectarea sumei de șase milioane de euro, bani care se vor adăuga celor cinci milioane alocate de Guvern pentru achiziția sculpturii.

CITEŞTE ŞI: Cuminţenia Pământului: Proprietarii au acceptat termenul de 31 octombrie pentru plata celor 11 milioane de euro