Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, prezintă astăzi raportul privind activitatea DNA. Ce se întâmplă cu Laura Codruţa Kovesi

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este aşteptat să prezinte joi, la ora 18.00, raportul privind activitatea managerială a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), dar şi o decizie privind conducerea DNA. Miercuri, liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a transmis ministrului Justiţiei un mesaj: "să nu se facă de râs".

RomaniaTV.net
22 feb. 2018, 06:28
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, prezintă astăzi raportul privind activitatea DNA. Ce se întâmplă cu Laura Codruţa Kovesi

Ministrul Justiţiei a anunţat, luni, pe Facebook, că va prezenta joi un raport despre activitatea DNA.

„Raport privind activitatea managerială la DNA, joi, 22 februarie 2018, orele 18.00, la Ministerul Justiţiei – Sala de Consiliu”, este anunţul făcut pe Facebook de Tudorel Toader.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că în şedinţa social-democraţilor nu s-a discutat despre situaţia din Justiţie, dar a spus că aşteaptă de la ministrul Tudorel Toader să nu se facă de râs.

„Să nu se facă de râs”, a răspuns Dragnea, întrebat, după şedinţa BPN al PSD, ce aşteptări are de la ministrul Justiţiei. 

Unii lideri social-democraţi se aşteaptă şi la anunţarea unor măsuri, inclusiv la o propunere de revocare a şefei DNA Laura Codruţa Kovesi, propunere care însă trebuie aprobată de preşedintele Klaus Iohannis. Aceasta în condiţiile în care şeful statului apreciază că nu există motive de revocare a şefei DNA.

Anunţul lui Tudorel Toader de joi vine în contextul scandalului privind activitatea DNA. Parlamentarul PSD Andreea Cosma şi fratele ei, Vlad Cosma, au făcut în ultimele zile mai multe dezvăluiri despre activitatea unor procurori din cadrul DNA Ploieşti. Mai mult, fiul fostului preşedinte al CJ Prahova, Vlad Cosma, a prezentat mai multe înregistrări făcute în sediul DNA Ploieşti şi a acuzat mai mulţi procurori din cadrul DNA Ploieşti de falsificare de probe. Fostul deputat a depus şi o plângere penală împotriva magistraţilor.

Ca urmare a scadalului în care au apărut nume ale unor procurori DNA, miercuri, procurorul general al României, Augustin Lazăr, le-a cerut procurorilor şefi DNA şi DIICOT să demareze controale în toate parchetele din ţară, pentru a depista eventuale riscuri interne şi vulnerabilităţi.