Ministrul Mihnea Motoc, vizită în Ucraina cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la declararea independenţei acestei ţări

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, se află marți și miercuri în Ucraina, unde participă la festivitățile ocazionate de împlinirea a 25 de ani de la declararea independenței acestei țări.

23 aug. 2016, 17:33
Ministrul Mihnea Motoc, vizită în Ucraina cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la declararea independenţei acestei ţări

„Evenimentul oferă prilejul țării noastre de a reconfirma sprijinul pentru integritatea teritorială și independența Ucrainei. De asemenea, reprezintă o oportunitate de a discuta modalitățile de îmbunătățire a relațiilor bilaterale în domeniul apărării, în actualul context complex de securitate, inclusiv pe dimensiunea de cooperare în cadrul inițiativelor regionale”, informează un comunicat al MApN.

În contactele bilaterale cu oficialii de la Kiev va fi abordat și sprijinul propriu pentru reforma apărării și consolidarea forțelor armate ucrainene, inclusiv în relațiile cu Alianța Nord-Atlantică și Uniunea Europeană, prin utilizarea eficientă a instrumentelor de parteneriat oferite de cele două organizații.

Vizita are loc la invitația omologului ucrainean, iar la manifestare au mai confirmat participarea miniștrii Apărării din Estonia, Lituania și Republica Moldova, precum și reprezentanți politici și militari din alte state europene.