Ministrul Muncii: „Noi n-am spus niciodată că prin acest transfer de contribuţii cresc salariile”

Bugetarii vor primi cu 4% mai mult pe lună de anul viitor, după ce salariile brute le vor fi majorate cu 25%. Este declarația făcută marți seară, la TVR, de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

RomaniaTV.net
22 nov. 2017, 04:39
Ministrul Muncii: „Noi n-am spus niciodată că prin acest transfer de contribuţii cresc salariile”

„Noi n-am spus niciodată că prin acest transfer de contribuții cresc salariile”, a subliniat ministrul Muncii în emisiunea România 9.

„Este foarte adevărat că dacă ne uităm la legea pensiilor și corelăm cu ea, o să vedem și o să vă convingeți în momentul în care va fi făcută publică această variantă de lege a pensiilor, contribuția care merge către pilonul I de pensii este mult mai mare decât cea din prezent”, a mai menționat ea.

CALCULATOR SALARII: Cum va arăta venitul tău de la 1 ianuarie 2018, după ce a fost adoptată Revoluţia Fiscală. Vezi şi deducerile

„Pentru toți bugetarii sunt creșteri de 25% pe brut, asta înseamnă 4% pe net, dar la persoanele cu handicap, la IT-iști, la cei care erau scutiți de impozit până acum creșterile vor fi de 29% tocmai ca să acopere această diferență. Nu va fi o scădere”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

CALCULATOR SALARII 2018, contribuţii sociale angajat şi angajator. Ce cote oficiale se vor plăti pentru un salariu