Ministrul Olguţa Vasilescu, ultimele ANUNŢURI despre PENSII şi SALARII: „Va fi un nou mod de calcul al pensiilor” VIDEO

Ministrul Muncii a făcut în direct la România TV ultimele anunţuri despre pensii şi salarii. Lia Olguţa Vasilescu a anunţat un nou mod de calcul al pensiilor, fără a oferi însă detalii.

20 sept. 2017, 19:47
Ministrul Olguţa Vasilescu, ultimele ANUNŢURI despre PENSII şi SALARII: „Va fi un nou mod de calcul al pensiilor” VIDEO

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a explicat, la România TV, cum va fi simplificată formula de calcul a pensiilor, dar şi cum vor creşte salariile românilor în următoarea perioadă.

Citeşte şi Ministrul Muncii: Angajaţii vor avea o creştere a salariului net de circa 4%, prin scăderea contribuţiilor de la 39,25% la 35%

Nu vor mai fi acele pensii minime, vor trece ca şi prestaţie socială. Se vor mări de anul viitor. Aşa-numita acum pensie minimă va ajunge la 640 de lei, dar nu va mai fi categorisită ca pensie, ci ca o prestaţie socială. Nicio pensie nu va scădea, conform legii pensiilor. Ce a fost de corectat la pensiile speciale s-a corectat. De asemenea, pot să vă spun că în ceea ce priveşte pensiile, se va respecta programul de Guvernare. Este vorba de altă formulă de calcul. Rugămintea este să vedeţi legea cum arată… De la începutul anului, salariul de 1.450 lei, acest salariu minim va creşte în fiecare an cu 100 de lei, apoi am avut majorarea salariului bugetarilor între 10-50%. Mai sunt câteva OUG pe traseu cu creşteri salariale. Până la această dată avem majorare de 9 miliarde, până la sfârşitul anului cheltuiala va fi cu 12 miliarde în plus faţă de anvelopa de anul trecut. Va fi o creştere pe net de circa 4%. Brutul devine acesta. Anul viitor noi avem 100 de lei în fiecare an pentru creşterea minimului pe economie. În 2020, brutul va fi 2.050 de lei„, a declarat ministrul Muncii.

Citeşte şi Lia Olguţa Vasilescu, despre noua lege a pensiilor: „Va fi gata la 1 octombrie”