Ministrul Sănătăţii: Vaccinarea este un dar pentru copii, la fel cum este şi botezul

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a făcut, vineri, un apel către părinți să accepte vaccinarea copiilor și a declarat că "vaccinarea este un dar pentru copii, la fel cum este și botezul, la fel cum este laptele mamei".

19 mai 2017, 13:57
Ministrul Sănătăţii: Vaccinarea este un dar pentru copii, la fel cum este şi botezul

„Noi trebuie să creștem acoperirea vaccinală și fac din nou un îndemn public la toți părinții responsabili: vă rog să vă vaccinați copiii. Vaccinarea este un dar pentru copii, la fel cum este și botezul, la fel cum este laptele mamei și la fel cum este dragostea pe care o revărsați asupra copiilor voștri”, a afirmat Bodog, aflat într-o vizită la Bacău.

Potrivit Agerpres, ministrul Sănătății a precizat că „nimeni nu se duce cu arcanul să îi ia pe copii să îi ducă la vaccinare”, însă a atras atenția că părinții care refuză vaccinarea trebuie să își asume riscurile.

Florian Bodog a anunțat că va organiza dezbateri publice pe tema vaccinării și, în același timp, va prezenta public efectele adverse ale vaccinurilor.

„Am început deja o serie de dezbateri publice. Legea este în dezbatere publică și urmează încă o ședință de dezbateri publice săptămâna viitoare. Pe de altă parte, am solicitat Agenției Naționale a Medicamentului să publice pe site toate reacțiile adverse la vaccin care au fost înregistrate în România. Ele vor fi publice și vor putea fi consultate de toată lumea. Trebuie însă să conștientizăm că au fost foarte multe boli care au fost eradicate datorită vaccinării și eu cred că asta este ceea ce trebuie să ne călăuzească. În același timp, sunt absolut de acord că trebuie să prezentăm toate riscurile și toate avantajele vaccinările și grupurile tehnice de lucru pe care noi le propunem în lege să prezinte părinților, să aibă discuții cu părinții”, a adăugat Bodog.