Mirabela Dauer, criză de nervi în direct: Sunt nişte nenorociţi care îşi bat joc de oameni

Nici vedetele nu scapă de coşmarul zăpezii. Mirabela Dauer este revoltată că de aproape o jumătate de zi stă în frig, în beznă şi fără apă. Cântăreaţa a povestit în direct, la România TV, situaţia dramatică din localitatea în care locuieşte.

17 ian. 2016, 10:53
Mirabela Dauer, criză de nervi în direct: Sunt nişte nenorociţi care îşi bat joc de oameni

Zeci de oameni blocaţi în nămeţi, 14 drumuri naţionale închise, 20 de trenuri anulate, 130 de maşini distruse de copaci – sunt doar câteva dintre cifrele care au marcat ultimele ore. România se confruntă cu cel mai puternic viscol din această iarnă. Şcolile din Bucureşti şi Ilfov vor fi închise mâine.

Viscolul şi ninsorile au făcut prăpăd în Capitală. Peste 130 de maşini au fost avariate după ce zeci de copaci au căzut peste autoturisme. Se circulă infernal pentru că străzile sunt acoperite cu zăpadă. În Chiajna oamenii nu au căldură, apă şi lumină.

Toată Chiajna nu are lumina de la 1 noaptea. Problema e ca, avand centrale nu avem lumina, nu avem caldura, nu avem apa. Este inuman ce se intampla, i-au gasit din nou nepregatiti. În afara faptului ca nici nu raspund la telefon, sa ridice telefonul sa zica o minciuna, ca intotdfauna, nici macar nu au curajul sa raspunda la telefon. Atata timp cat tu incasezi milioane, miliarde de la oamenii astia tampiti care va platessc salariile. Ce ENEL? Ce RENEL? Sunt niste nenorociti care isi bat joc de oameni. Este minima, minimorum sa ai apa, cald si lumina”, a spus Mirabela Dauer.

România, lovită de cel mai puternic viscol din acest an. Drumuri închise, copaci cazuţi şi maşini distruse

Din cauza condiţiilor meteo deosebite, a viscolului și căderilor masive de zăpadă (cod portocaliu), au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii Enel Distribuţie Muntenia.

Potrivit unui comunicat remis de ENEL, în data de 17 ianuarie, la ora 12:00, situaţia se prezenta astfel:
Exista un număr de 4 linii de înaltă tensiune nealimentate, din care 3 sunt în gestiune comună cu alţi 2 operatori de distribuţie.

  • în Bucureşti situaţia energetică este normală, atât pe partea de înaltă tensiune cât şi pe medie tensiune. Există o serie de deranjamente punctuale pe joasă tensiune pentru remedierea cărora se intervine.
  • în judeţul Ilfov sunt parţial 7 linii de medie tensiune, precum şi 63 de posturi de transformare, fiind afectate 3 localităţi (Copăceni, Sinteşti, Chitila).
  • în judeţul Giurgiu există 10 linii electrice aeriene de medie tensiune nealimentate total şi 13 parţial, precum şi 307 posturi de transformare, fiind afectate 32 de localităţi (Grădiştea, Comana, Gostinari, Falastoaca, Prundu, Stăneşti, Hodivoaia, Vieru, Varlaam, Adunaţii Copăceni, Mogoşeşti, Budeni, Crânguri, Stejaru, Chirculeşti, Singureni, Tufa, Mihăileşti, Paslari, Dărăşti, Toporu, Tomuleşti, Oinacu, Balanu, Ghizdaru, Vedea, Gaujani, Malu, Greaca, Zboiu, Hotarele, Gorneni).

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupți, stâlpi rupţi, zăpadă depusă pe elemente de reţea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate).

În pofida condiţiilor meteo severe, cu rafale de vânt şi a condiţiilor de circulaţie rutieră dificile, a drumurilor blocate si a lipsei vizibilitaţii în teren (câmp) sub 50 metri, echipele Enel Distribuţie Muntenia şi ale contractorilor lucrează neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare COD GALBEN de ninsori începând de sâmbătă, pentru zona de sud şi sud-est a ţării, precum şi un COD PORTOCALIU de viscol pentru mai multe judeţe, inclusiv pentru Bucureşti. Vezi: HARTA zonelor afectate