Mircea Duşa a participat la demonstraţiile organizate la baza aeriană de la Câmpia Turzii

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a participat sâmbătă la activităţile organizate la Baza 71 Aeriană 'General Emanoil Ionescu' din Câmpia Turzii cu prilejul Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene.
Iulian Tudor
19 iul. 2014, 09:29
Mircea Duşa a participat la demonstraţiile organizate la baza aeriană de la Câmpia Turzii

„Când vorbim de Ziua Aviaţiei, vorbim de tradiţia pe care România o are în aviaţie, de cei care au făcut unele zboruri, de Vlaicu, de Coandă, care a pus bazele aviaţiei reactive, dar şi de experienţa deosebită şi de resursa umană pe care România a creat-o în timp, în domeniul aviaţiei civile, cât şi militare. Tocmai pornind de la importanţa aviaţiei militare, într-o lume destul de complicată, încă de acum doi ani, şi eu mă mândresc cu acest lucru, am început un proces amplu de modernizare şi dotare a aviaţie militare în primul rând continuând acele programe prin înzestrarea cu avioane de transport distanţă medie, cu avioane Spartan, dar şi achiziţia de avioane noi pentru misiunile de poliţie aeriană şi de asigurare a securităţii spaţiului aerian al ţării”, a declarat presei ministrul Mircea Duşa sâmbătă, în cadrul evenimentului.

Acesta a subliniat că aviaţia militară are în atribuţii şi supravegherea şi asigurarea spaţiului aerian al ţării şi că tot în atribuţiile acesteia intră şi sistemele de apărare anti-aeriană a teritoriului României.

La evenimentul de la Baza Aeriană 71 a participat şi Joanne Lemay, ambasadorul Canadei în România, care a felicitat Forţele Aeriene Române cu ocazia Zilei Aviaţiei.

SPECTACOL AVIATIC ÎNFIORĂTOR. Un pilot a fost la un pas să lovească mai mulţi oameni din public un un F16

Încă de la începutul lunii mai, anul acesta, peste 200 de militari canadieni, printre care şi piloţi, au sosit la baza de la Câmpia Turzii, unde vor sta până în toamnă. Militarii canadieni şi români execută împreună o serie de exerciţii şi activităţi de pregătire comune, executate cu şase aeronave de luptă de tip CF-18 Hornet ale Forţelor Regale Aeriene ale Canadei. Exerciţiile au ca scop întărirea parteneriatului dintre forţele aeriene române şi canadiene.

„Este o onoare să ne aflăm aici de Ziua Aviaţiei Române. Canada este aici ca parte a măsurilor de asigurare stabilite împreună cu NATO şi participăm la exerciţii şi antrenamente pentru a dezvolta interoperabilitatea între naţiunile noastre şi alţi parteneri trans-atlantici. Piloţii români sunt foarte profesionişti, cu un dezvoltat simţ de echipă. La acest moment se lucrează la capacitatea de a lucra împreună, pe cer, să înţeleagă procedurile, să înţeleagă acele cerinţe de control a traficului aerian necesare în această regiune”, a declarat Jay Nelles, locotenent-colonel al Forţelor Regale Aeriene ale Canadei.

Cu această ocazie a fost pregătit un program special de exerciţii aviatice, precum şi o expoziţii statică cu tehnică militară la care publicul a fost invitat să participe. Câteva mii de vizitatori au trecut sâmbătă pragul bazei militare pentru a admira avioanele, inclusiv un CF-18 Hornet ale Forţelor Regale Aeriene Canadiene, dar şi elicoptere, precum şi pentru a vedea diferite tipuri de tehnică militară.

Din programul evenimentului au făcut parte şi lansări de paraşutişti şi zboruri demonstrative cu aeronave MiG-21 LanceR, IAK-52, elicoptere IAR-330 ŞOCAT, IAR-316 B, precum şi aeronave ale Aeroclubului României.

Evenimentele organizate la Baza Aeriană 71 de la Câmpia Turzii se vor încheia la ora 16.

Spynews
Acces Direct. Momente cumplite pentru familia Raisei, fetița de doi ani din Dolj. Va fi înmormântată mâine, de Ziua Copilului. Cine a lipsit de la priveghi
Bzi.ro
Cabral și-a găsit nevasta cu doi bărbați! „Deci, nu te mai suport!”
Fanatik.ro
Cu ce soluție naturală trebuie să stropești răsadurile de roșii, ca să ai cât mai multe pe o singură tulpină. Secretul unui grădinar cu experiență pentru o recoltă bogată
Capital.ro
Devine imposibil în România după 7 iunie. Nu se mai plătește niciun ban
Playtech.ro
Liviu Dragnea e DISTRUS! Irina Tănase i-a dat cea mai mare LOVITURĂ
DailyBusiness
Amenzi uriașe pentru firmele care nu respectă legea! Se produc schimbări majore!
Adevarul
Românul care a înfruntat moartea, fugind din țară în anii '80: „M-am întors din SUA după 20 de ani, fără să stau pe gânduri” VIDEO
Spynews
Știrile Antena Stars. Frații Tate rămân sub control judiciar. Milionarii britanici nu au voie să părăsească țara
Spynews
Știrile Antena Stars. Ramona Olaru s-a săturat de iubiții cu bani, dar nu și bogați sufletește! Cum își testează pretendenții încă de la primele întâlniri: „Contează pentru mine...”
Evz.ro
Edward Sanda și Cleopatra Stratan, la 3 ani de căsnicie. „Nimeni nu știa, era o nebuloasă totală”
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
wowbiz.ro
Imagini sfâșietoare de la priveghiul Biancăi! Momentul în care soțul ei izbucnește în plâns
Cancan.ro
Palatul Kensington, anunț de ultimă oră despre Kate Middleton. Scenariul de care se temeau cu toții
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Mărturisirile cutremurătoare făcute de nepotul celor doi bătrâni din Iași, cărora le-a ars casa! „Au ieșit în picioarele goale”. Soția bărbatului a ajuns la spital după incendiu
Capital.ro
S-a dat interzis. 5 ANI închisoare pentru proprietarii sau chiriașii din clădiri. Iohannis a semnat
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
stirilekanald.ro
Raisa, ucisă de vărul ei! Băiatul a recunoscut ce i-a făcut! Detalii șocante
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
Răsturnare de situație privind creșterea plafonului de impozitare a pensiilor. Ce se întâmplă de la 1 septembrie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'