Mircea Lucescu a plecat de la Şahtior Doneţk

Era Mircea Lucescu s-a încheiat la Şahtior Donețk. Finala Cupei Ucrainei, câştigată cu 2-0 în faţa Zoriei Lugansk, a fost ultima partidă pentru antrenorul român pe banca "minerilor".

22 mai 2016, 15:04
Mircea Lucescu a plecat de la Şahtior Doneţk

Şahtior a câştigat finala Cupei Ucrainei, 2-0 cu Zoria Lugansk, prilej pentru Mircea Lucescu să-şi ia adio cu stil de la echipa ucraineană. Antrenorul român a susţinut o conferinţă de presă în care a vorbit despre perioada petrecută la Şahtior şi a avut un discurs cu totul şi cu totul emoţionant: „Mulţumesc foarte mult şi îi îmbrăţişez pe toţi cei care au fost în jurul nostru, le mulţumesc jucătorilor mei. În aceşti 12 ani au fost foarte mulţi, s-au schimbat aproape şase echipe. Le-am spus că voi rămâne alături de ei cu sufletul, cu gândul. Îi voi urmări absolut în toate momentele activităţii lor. Le-am cerut să nu cedeze, să ducă mai departe victoriile noastre din aceşti ani. Mulţumesc suporterilor, îmi dau seama cât de tare suferă în aceste momente pentru că nu pot să fie alături de echipa lor, dar care, acolo unde sunt, se bucură de succesul nostru. O mare îmbrăţişare din partea mea pentru preşedintele nostru, pentru că mi-a acordat nu numai cinstea de a fi antrenor, ci şi colaborator şi prieten”, a spus „Il Luce” la ultima întâlnire cu jurnaliştii ucraineni.

Dorit de multe echipe ale Europei, românul a preferat să nu dea niciun detaliu privind viitorul său:„Până acum nu am semnat niciun fel de contract cu nimeni. Şahtior are 80 de ani, eu am doar 12 de Şahtior, deci cu siguranţă ei continuă şi e nevoie de altcineva”, a completat antrenorul de 70 de ani.

În cei 12 ani petrecuți pe banca tehnică a lui Şahtior, Lucescu a cucerit nu mai puțin de 22 trofee: opt titluri de campion al Ucrainei, şase Cupe, şapte Supercupe ale Ucrainei şi Cupa UEFA, în 2009.

În vârstă de 70 de ani, Mircea Lucescu este cel mai longeviv tehnician din istoria lui Şahtior. Românul a fost desemnat de opt ori antrenorul anului în Ucraina.

În afara performanțelor de la Șahtior, Lucescu a mai cucerit ca antrenor titlul și două Cupe cu Dinamo, titlul, Cupa și Supercupa cu Rapid, titlul și Supercupa Europei cu Galatasaray și titlul cu Beșiktaș.