Mircea Lucescu rămâne la naţionala Turciei

Mircea Lucescu va rămâne la cârma naţionalei Turciei până la finalul preliminariilor Euro 2020. Arkady Zaporojanu, agentul său, a demontat orice informaţie privind o posibilă preluare a lui Beşiktaş.

13 oct. 2017, 17:00
Mircea Lucescu rămâne la naţionala Turciei

Naționala Turciei a terminat grupa de calificare la Campionatul Mondial din Rusia doar pe poziția a 4-a și nu va participa la turneul de anul viitor, iar presa din țara Semilunei s-a grăbit să pună insuccesul în contul lui Mircea Lucescu, precizând că Federația se gândește deja să-l înlocuiască.

S-a vorbit despre varianta Senol Guneş, antrenor care a dus în 2002 Turcia până în semifinalele Mondialului, însă Federaţia a infirmat varianta. Totuşi, jurnaliştii turci au mers mai departe, vorbind de posibilitatea ca tehnicianul „vulturilor” să fie înlocuit pe banca lui Beşiktaş chiar de Lucescu, după ce va fi preluat naţionala. „Il Luce” e o mai veche ţintă a conducerii clubului din Istanbul, care nu a uitat titlul adus de român în sezonul 2002-2003.

În acest moment nu se pune problema de aşa ceva, garantează Arkady Zaporojanu, agentul antrenorului român, care e convins că Lucescu va continua la naţională până la finalul contractului.

„Lucescu va rămâne în Turcia şi va antrena echipa naţională în continuare, nu e niciun dubiu”, potrivit cotidianului Vestnik Kavkaza.

Lucescu a semnat în vară un contract pe doi ani cu Federaţia turcă, cu opțiune de prelungire pentru încă unul. Obiectivul a fost de la început calificarea la Euro, când a preluat echipa şansele de a merge la Mondialul din Rusia fiind deja compromise în mare măsură.