Mitingul PNL de pe 6 noiembrie, autorizat de Primăria Capitalei

Mitingul PNL de pe data de 6 noiembrie a fost autorizat de Primăria Capitalei, a anunţat primarul general Gabriela Firea, vineri la România TV. Iniţial, protestul cu 30.000 de persoane fusese programat pentru data de 5 noiembrie, însă a fost amânat o zi pentru ca liberalii să poată organiza Consiliul Naţional pentru validarea lui Dacian Cioloş candidat al partidului la postul de premier.

28 oct. 2016, 18:11
Mitingul PNL de pe 6 noiembrie, autorizat de Primăria Capitalei

„Comisia de avizare a evenimentelor a aprobat. Acum, mitingul e aprobat. V-am adus şi dumneavoastră documentele. A semnat şi primarul, nu viceprimarul. Mult succes”, a declarat vineri seară, Gabriela Firea, într-o intervenţie la România TV

PNL a reprogramat mitingul politic anunţat iniţial în data de 5 noiembrie, urmând ca acesta să fie organizat cu o zi mai târziu pentru ca liberalii să poată organiza Consiliul Naţional pentru validarea lui Dacian Cioloş candidat al partidului la postul de premier.

„Vom muta mitingul tocmai ca să putem organiza Consiliul Naţional, în acea dată”, a declarat preşedintele PNL, Alina Gorghiu. 

Mitingul va avea loc pe 6 noimebrie, urmând ca pe 5 noiembrie Consiliul Naţional să valideze decizia Biroului Politic Central de desemnarea a lui Dacian Cioloş ca premier susţinut de PNL.

Solicitarea PNL este pentru organizarea unui miting, începând cu ora 17.00, în Piaţa Revoluţiei, la care să participe 30.000 de persoane. Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, săptămâna trecută, că la mitingul partidului din 6 noiembrie vor fi prezentaţi candidaţii la parlamentare, precum şi programul şi obiectivele PNL pentru următorii patru ani, ea precizând că este un eveniment de mobilizare a electoratului şi că nu a făcut nicio invitaţie către premierul Dacian Cioloş să participe.

Iniţial, PNL a cerut autorizaţie pentru organizarea unui miting cu 50.000 de oameni în 22 octombrie, în Piaţa Victoriei, însă în urma unor divergenţe cu primarul Gabriela Firea, liberalii au decis amânarea manifestaţiei.