Mizerie, ŞOBOLANI URIAŞI şi sărăcie lucie. Imagini cutremurătoare într-o tabără de ţigani români din Italia

Reportaj incredibil realizat de jurnaliştii italieni într-o tabără de ţigani români, la Napoli. De această dată însă jurnaliştii italieni iau partea romilor, care sunt sunt exasperaţi de tonele de gunoi aruncate în tabăra lor şi de şobolani. Drama se petrece sub privirile indiferente ale autorităţilor italiene, care au primit milioane de euro fonduri europene pentru a rezolva această situaţie.

RomaniaTV.net
22 oct. 2014, 15:59
Mizerie, ŞOBOLANI URIAŞI şi sărăcie lucie. Imagini cutremurătoare într-o tabără de ţigani români din Italia

Acesta este unul dintre incendiile de pe tărâmul focului. Incendiul a fost provocat de unul dintre membrii comunităţii de romi care se află în această tabără de 20 de ani.

„Dăm foc entru că avem şobolani, e normal! Dacă e mizerie, miroase urât, nu poţi mânca… se îmbolnăvesc copiii. Chiar dacă suntem ţigani, ne temem şi noi! Apoi vine poliţia, vin pompierii la noi… şi ne întreabă: de ce daţi foc, că ajungeţi la închisoare! Dar noi trebuie să dăm foc, vin şobolanii cei mari peste noi în casă, e oribil!”, spune o femeie.

Ţiganii români şi-au luat soarta în propriile mâini. Ca să scape de gunoaie, s-au pus pe treabă.

„O bună parte din această mizerie este arsă pentru că este vorba despre… supravieţuire. Există o mulţime de şobolani în această tabără, şobolani de dimensiuni enorme, înspăimântătoare. Există multe cazuri de copii muşcaţi de şobolani, copii nou-născuţi, copii mici în special”, a declarat Biagio di Bernardo, Asociaţie pentru drepturile romilor.

Practic, tabăra de ţigani este a nimănui. Faptul că sunt nomazi, că nu au permis de şedere în Italia, face autorităţile italiene să ignore situaţia a zeci de familii cu copii, care trăiesc în aceste condiţii mizerabile. Şi asta, deşi Uniunea Europeană a acordat fonduri în valoare de 7 milioane de euro doar pentru construirea de noi adăposturi pentru ţiganii din această tabără.

Vezi şi: Violenţe teribile într-o tabără de romi din Franţa soldate cu un mort şi 12 răniţi