Moarte subită a unui cântăreţ, considerat „Cel Mai Atractiv Bărbat din Lume”. S-a stins în somn, la Paris

Cântăreţul algerian Rachid Taha a murit miercuri, la vârsta de 59 de ani, la reşedinţa sa din Paris. Taha era născut pe 18 septembrie 1958, la Sik al Wakaa, în vestul Algeriei.

12 sept. 2018, 17:37
Moarte subită a unui cântăreţ, considerat „Cel Mai Atractiv Bărbat din Lume”. S-a stins în somn, la Paris

Rachid Taha a devenit cunoscut la începutul anilor ’90, el interpretând melodii atât în franceză cât şi arabă. De asemenea, a introdus şi engleza în interpretările sale şi a devenit faimos prin stilul său rebel, cântând despre rasism, problemele imigranţilor sau discriminarea femeilor.

Cântecul „Ya Rayih Win Mafassar” este considerat unul dintre cele mai reuşite ale sale şi a contribuit mult la dezvoltarea genului Rai în muzica arabă.

A fost, de asemenea, faimos, pentru cântece precum Olé Olé (1996), Diwan (1998) şi albumul Made in the City, scos în anul 2000. Este remarcabilă interpretarea din 1999, din timpul unui concert de la Paris, a piesei „Abdelkader Ya Boualem”, alături de alţi artişti consacraţi, precum Cheb Khaled şi Cheb Faudel.

Rachid Taha a fost ales în mai multe rânduri drept „Cel Mai Atractiv Bărbat din Lume”, ultima oară în 2012, la vârsta de 53 de ani. El i-a inspirat pe mulţi prin muzica sa, care a variat între Rai, folk, techno şi rock and roll.

Rachid Taha se pregătea să lanseze un nou album în 2019.