MOHAMED, cel mai COMUN nume de BĂRBAT din OSLO. Tradiţionalele Jan şi Per sunt MINORITARE

Mohamed este cel mai comun nume de bărbat din Oslo, numărul celor care îl poartă fiind, pentru prima dată, mai mare decât al bărbaţilor cu nume tradiţional norvegiene precum Jan şi Per, relevă datele publicate de Institutul de Statistică din Norvegia, relatează luni ziarul spaniol 'ABC', citat de Agerpres.

01 sept. 2014, 19:39
MOHAMED, cel mai COMUN nume de BĂRBAT din OSLO. Tradiţionalele Jan şi Per sunt MINORITARE

De origine musulmană, Mohamed – cu diferitele sale grafii – era deja, de patru ani, numele cel mai des folosit pentru nou-născuţii din capitala Norvegiei, care are puţin peste 630.000 de locuitori, după cum a informat cotidianul ‘The Local’.

Concret, în prezent, există 4.801 persoane de sex masculin, adulţi şi minori, care poartă numele de Mahomed, în timp ce Jan se numesc 4.667 de locuitori din Oslo, iar Per doar 4.155. În restul ţării, cel mai frecvent nume dat băieţilor la naştere a fost Filip.

Citeşte şi STRADA cu nume imposibil de pronunţat pentru oltenii din Sărata: Aşa ceva nu putem să zicem

Din cei 4,5 milioane de locuitori din Norvegia, aproximativ 150.000 sunt musulmani, majoritatea acestora fiind de origine pakistaneză, somaleză, irakiană sau marocană, potrivit datelor din 2012 de pe portalul On Islam.

Mohamed este un nume tot mai mult folosit şi în alte ţări. De exemplu, după cum menţionează BBC, în 2013, Mohamed a fost numele cel mai utilizat de părinţii din Anglia şi Ţara Galilor pentru a-şi boteza băieţii. Informaţia se bazează pe cifrele de la Biroul Naţional de Statistică al Marii Britanii.