Monica Macovei: Afirmaţiile lui Iohannis, Cioloş şi Tăriceanu în cazul Antena, dezastruoase pentru statul de drept

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat că efectele afirmațiilor și acțiunilor președintelui, premierului și șefului Senatului în cazul ANAF - Antena Group ar putea fi dezastruoase pentru statul de drept.
Iulian Tudor
18 feb. 2016, 17:20
Monica Macovei: Afirmaţiile lui Iohannis, Cioloş şi Tăriceanu în cazul Antena, dezastruoase pentru statul de drept

Ziua rușinii. Condamnatul Voiculescu a condus, din spatele gratiilor, o țară. A vorbit și a acționat prin intermediul primilor trei oameni în stat.

1. Președintele Iohannis, primul om în stat, a dat ieri cea mai dură lovitură justiției, afirmând că o hotărâre judecătorească este “un banal motiv administrativ”. Președintele ne-a spus și că justiția se poate negocia, să se ajungă la “o soluție convenabilă” pentru condamnatul Voiculescu, căruia justiția îi cere înapoi banii și bunurile furate de la oameni.
Cum poate reprezenta președintele României și interesele statului român, și interesele unui condamnat care a furat statul, în același timp?

2. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, al doilea om în stat, a încălcat Constituția care prevede separarea justiției de politic, ca puteri ale statului, organizând o dezbatere și chemându-l la ordine pe prim-ministrul Cioloș. ANAF are de executat o hotărâre judecătorească definitivă. Senatul, adică politicul, nu poate să pună la îndoială o decizie a justiției și să ceară nerespectarea acesteia. Or, asta a făcut Tăriceanu. Pentru 3 ore, Senatul României a devenit studioul de emisie pentru televiziunea condamnatului Voiculescu, în numele unei pretinse încălcări a libertății de exprimare, pe care nu o amenința nimeni și nimic.

3. Prim-ministrul Cioloș, al treilea om în stat, a acceptat să se ducă în Senat, deși știa bine că va fi întrebat despre o hotărâre a instanței și va asista la o linșare a justiției. Putea să refuze și să invoce respectarea separației puterilor în stat. Premierul Cioloș a condamnat modul în care ar fi acționat ANAF în acest caz, în loc să încurajeze ferm, fără ezitări și contradicții, aplicarea legii și a deciziilor instanțelor de către instituțiile subordonate. Astăzi, chiar un angajat al condamnatului Voiculescu a recunoscut că echipa ANAF a legitimat o singură persoană, cea care a primit notificările. Și atunci, ce este de condamnat în acest caz? Care este “descinderea în forță a ANAF“?„, a scris europarlamentarul Monica Macovei, pe Facebook.

Efectele afirmațiilor și acțiunilor președintelui Iohannis și președintelui Senatului și ale contradicțiilor prim-ministrului Cioloș ar putea fi „dezastruoase pentru statul de drept”, mai notează Macovei.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, omul de casă al PSD, vorbește și el de o încălcare a dreptului de exprimare și va face o verificare, inclusiv la ANAF, după ce însuși președintele Iohannis a preluat minciuna angajaților condamnatului Voiculescu, că ar fi pusă în discuție libertatea de exprimare. Sper însă că justiția va fi puternică și nu se va lăsa intimidată, că ANAF va începe să acționeze ferm pentru recuperarea prejudiciilor și a bunurilor confiscate în instanță„, a transmis Monica Macovei, printr-un comunicat de presă.

În acest caz, adaugă europarlamentarul, „ca cetățeni, avem un rol important”. „Cât să mai acceptăm ca deputații să blocheze justiția, doar pentru a-i scăpa de răspundere pe politicienii anchetați penal, cum au făcut cu Mădălin Voicu, cercetat penal pentru trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani? Cât să mai acceptăm ca senatorii să ceară încălcarea legii, doar pentru a beneficia de imagine publică și protecție mediatică?„, afirmă Macovei.

Ea consideră că „politicienii care sunt acum în Parlament nu se luptă pentru statul de drept, ci împotriva lui„.

„Schimbarea clasei politice actuale prin vot rămâne singura opțiune pentru a scăpa de această rușine”, conchide Macovei.

CITEŞTE ŞI: Mircea Cărtărescu, despre declaraţiile lui Iohannis în cazul Antena 3: „Regele alb s-a înnegrit. No hope”

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Cu cât se vinde un Oltcit în 2024. Prețul îi va șoca pe mulți români
Capital.ro
S-a dat lege pentru TOATE FEMEILE din România. Vestea cea mare a venit chiar ACUM: Venim cu două beneficii
Playtech.ro
Îţi mai aduci aminte de Pamela din Dallas? Era o divă HOT, toată lumea o invidia. Acum o mai recunoşti?
DailyBusiness
Documentul prin care românii vor afla ce pensie primesc la bătrânețe. Daniel Baciu anunță schimbarea crucială
Adevarul
Imagini de colecție cu Ion Țiriac tânăr student când se antrena la baza sportivă studențească Tei VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Scandalul Coldea, văzut de Traian Băsescu: Un infractor pensionar
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Explicația halucinantă pe care a dat-o unchiul Mariei pentru ce i-a făcut micuței de doar 8 ani, după ce a fost prins
Cancan.ro
Ce au pățit acești constănțeni, după ce au trecut granița cu Bulgaria ca să-și cumpere țigări cu 14 lei pachetul
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
A murit Dana Rotariu, soția fostului mare fotbalist Iosif Rotariu: „Din păcate, viața este crudă” Dana suferea de cancer
Capital.ro
Se schimbă legea pentru TOȚI POSESORII de mașini din România: "Acest lucru să nu se mai întâmple"
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
"Din păcate viaţa este crudă". A murit Dana Rotariu, soția fotbalistului din "Generația de Aur" Iosif Rotariu, la vârsta de 60 de ani
substantial.ro
Descoperă rețeta tradițională a Plăcintei cu Carne: Secretele unui gust autentic și savuros
MediaFlux
DECIZIE privind RECALCULAREA PENSIILOR. Ministrul Muncii a ANUNȚAT: PENSIONARII ADUC ACTELE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'