MS: Documentul cu specificaţiile pentru secţia ATI a Spitalului de Arşi, trimis la Primăria Sectorului 1

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Laurențiu Colintineanu, a anunțat, vineri, că documentul cu specificațiile pentru secția ATI a Spitalului de Arși a fost trimis la Primăria sectorului 1, precizând că administrația locală urmează să îl pună la dispoziția unor specialiști pentru ca, pe baza proiectului rezultat care va ajunge la avizare la DSP, să se poată face o estimare a timpului necesar pentru lucrări.

29 iul. 2016, 18:20
MS: Documentul cu specificaţiile pentru secţia ATI a Spitalului de Arşi, trimis la Primăria Sectorului 1

Astăzi a plecat către Primăria sectorului 1 un document cu specificațiile pe care o secție de arși trebuie să le îndeplinească, conform ghidului. Acest document urmează să fie pus, cred, de către Primăria sectorului 1 la dispoziția unor specialiști — arhitecți, ingineri, oameni care știu să renoveze și să doteze secții de spitale. Pe baza proiectului rezultat, care va veni spre avizare la DSP, vom putea și estima cât anume vor dura lucrările„, a spus oficialul MS.

Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, i-a propus ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, reabilitarea secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Arși, care ar putea fi realizată în maxim două luni, sau modificarea completă a departamentului și realizarea unei secții ”după cele mai înalte standarde”.

Citeşte şi Când SE REDESCHIDE Secţia ATI a Spitalului de Arşi din Capitală unde doi pacienţi au murit în condiţii dubioase

Reabilitarea secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Arși ar putea fi realizată rapid, în maxim două luni, însă acest lucru ar include doar rezolvarea deficiențelor constatate de către inspectorii Direcției de Sănătate Publică București, care au dus la suspendarea activității secției ATI și care se regăsesc în procesul verbal de constatare a condițiilor igienico-sanitare. În acest termen nu se poate realiza decât dotarea celor cinci camere ale secției ATI cu un sistem de climatizare ultramodern, cu pereți din inox achiziționați din străinătate, precum și cu uși glisante din inox„, a precizat edilul.

În același timp, Tudorache a susținut că în cazul în care ministrul Voiculescu va dori ca departamentul să fie modificat complet, realizându-se o secție după cele mai înalte standarde, cu cameră complet sterilă, inclusiv a aerului, atunci lucrările ar putea dura și șase luni.

Primăria sectorului 1 va suporta din bugetul local toate costurile investițiilor de la secția ATI a Spitalului de Arși, indiferent de varianta aleasă de ministerul de resort, a subliniat Tudorache.

Citeşte şi Medicul care a filmat viermii de la Spitalul de Arşi, cercetat disciplinar:Cei care spunem adevărul suntem atât de puţini şi de singuri