MS propune actualizarea planului de activităţi din proiectul „Reforma Sectorului Sanitar”, derulat cu BIRD

Ministerul Sănătăţii a propus, miercuri, actualizarea planului de activităţi din proiectul "Reforma Sectorului Sanitar - Îmbunătăţirea Calităţii şi Eficienţei Sistemului Sanitar", potrivit unui memorandum discutat în şedinţa de Guvern. Astfel, ar urma să fie accelerate procedurile de achiziţie a unor echipamente şi vehicule, fiind propus şi un nou calendar al lucrărilor de construcţii.

08 mart. 2017, 16:45
MS propune actualizarea planului de activităţi din proiectul „Reforma Sectorului Sanitar”, derulat cu BIRD

Proiectul „Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătăţirea Calităţii şi Eficienţei Sistemului Sanitar” este finanţat dintr-un împrumut primit, în 2014, de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), dar a avut întârzieri în implementare şi în planul de acţiuni, scrie news.ro.

Memorandumul discutat, miercuri, în Guvern, propune accelerarea procedurilor de achiziţie pentru realizarea obiectivelor şi indicatorilor proiectului, care cuprind, între altele, achiziţia de echipamente pentru Unităţi Primiri Urgenţe, cu o valoare estimată de 9,5 milioane euro, având termen de finalizare luna octombrie 2017.

De asemenea, proiectul prevede achiziţia de echipamente de radioterapie, cu o valoare estimată de 38 de milioane euro, cu termen de finalizare în iunie 2018.

Vor mai fi achiziţionate echipamente de imagistică, cu o valoare totală estimată de 17 milioane euro, obiectiv care are ca termen de finalizare luna octombrie 2017, echipamente de telemedicină, de două milioane de euro (termen de finalizare în septembrie 2017), echipamente ATI, cu valoare estimată de 47 de milioane de euro, până în ianuarie 2018, Blocuri Operatorii de aproximativ 18 milioane de euro, până în februarie 2018, echipamente de screening cu o valoare în jur de 14,8 milioane de euro, până în aprilie 2017, echipamente pentru centre de arşi de aproape 12 milioane de euro, până în august 2017.

Proiectul mai vizează, până în luna iulie a acestui an, achiziţionarea de echipamente pentru Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), în valoare de 675.000 de euro şi, până în decembrie 2017, achiziţionarea de vehicule pentru transportul pacienţilor din zonele rurale defavorizate, în valoare de 1,7 milioane de euro.

De asemenea, memorandumul propune un nou calendar al lucrărilor de construcţii, dar şi pentru eficientizarea serviciilor medicale prestate în spitale sau în ambulatoriu.

Măsurile propuse au fost discutate în prealabil cu echipa Băncii Mondiale şi se înscriu în costul total al proiectului, precizează reprezentanţii Executivului.

Citeşte şi Dezbatere pe tema OUG 79, privind depolitizarea managementului din spitale. Vlad Voiculescu: Mi-e ruşine de Senatul ţării mele