Muzicianul american Peter Principle, basist şi compozitor al grupului Tuxedomoon, a murit

Peter Principle Dachert, basistul şi compozitorul grupului american Tuxedomoon, a murit luni, la Bruxelles, la vârsta de 63 de ani, a anunţat pe Facebook colegul său Blaine Reininger, co-fondatorul trupei.

18 iul. 2017, 05:35
Muzicianul american Peter Principle, basist şi compozitor al grupului Tuxedomoon, a murit

Peter Principle a fost găsit mort în camera sa din Ateliers Claus din Saint-Gilles, unde pregătea un turneu şi noi compoziţii împreună cu colegii de trupă. „Aparent ar fi fost victima unei crize cardiace sau a unui infarct”, se arată pe blogul formaţiei.

Artistul trăia la New York, în cartierul Queens, unde s-a născut. Tuxedomoon, formaţie care a promovat muzica experimentală, post-punk, new wave, a fost fondată în 1977, la San Francisco. Peter Principle s-a alăturat trupei în 1979. În 1981, membrii Tuxedomoon au ales exilul în Europa pentru 10 ani, imediat după alegerea lui Ronald Reagan ca preşedinte al SUA. S-au stabilit la Bruxelles şi au lansat albume la casa Crammed Discs.

În afară de Tuxedomoon, Peter Principle a cântat şi cu Soft Verdict, formaţia lui Wim Mertens, cu Minimal Man şi cu Winston Tong şi Benjamin Lew.

Deşi membrii trupei au locuit în patru colţuri ale lumii, Tuxedomoon a cântat de mai multe ori în Belgia în ultimii ani, susţinând un concert la Bruxelles Summer Festival în 2014 şi o serie de trei show-uri în capitala Belgiei, în mai 2016.

Turneul „Update” a debutat pe 7 iulie în Polonia şi trebuia să continue în Europa în această vară, trecând prin Olanda, Marea Britanie, Germania, Portugalia, Belgia.

Anul trecut grupul a mai pierdut un membru, pe Bruce Geduldig, care locuia de mult timp în Belgia.

Formaţia Tuxedomoon a cântat în 2012, în România, la The Silver Chruch.