NASA e tot mai aproape de visul trimiterii oamenilor pe Marte

NASA, împreună cu cercetători de la Universitatea din Michigan şi forţele aeriene americane, au creat un propulsor care poate reduce substanţial timpul parcurs de o navă de pe Pământ până pe Marte.

25 oct. 2017, 14:03
NASA e tot mai aproape de visul trimiterii oamenilor pe Marte

Propulsorul X3 este un tip de propulsor Hall, un design care utilizează un flux de ioni şi atinge viteze mai mari decât tehnologia actuală a rachetelor. lasma este expulzată pentru a genera forța de tracțiune, rezultând viteze mult mai mari decât cele pe care le atinge o rachetă cu propulsie chimică, susține NASA. Motoarele cu ioni sunt mai eficiente decât omologii lor chimici și necesită mai puțin carburant pentru a transporta o cantitate similară de echipaj și echipament, scrie Playtech.ro.

Citeşte şi NASA vrea să modifice ADN-ul astronauţilor pe care îi va trimite pe Marte

Alec Gallimore, șeful proiectului, a declarat că propulsia ionică poate parcurge distanțe de circa zece ori mai mari cu o cantitate similară de combustibil.

O rachetă chimică atinge o viteză de aproximativ cinci kilometri pe secundă, în timp ce un propulsor Hall poate atinge viteze de până la 40 de kilometri pe secundă. Acest tip de creștere este relevantă pentru călătoriile pe distanțe lungi, cum ar fi una spre Marte.

Liderii echipei de proiect susțin că propulsia ionică, cum ar fi aceasta, ar putea transporta oameni în următorii 20 de ani. În urmă cu un an a început să fie popularizat conceptul.

Citeşte şi NASA anunţă că în Sistemul Solar ar trebui să se afle încă o planetă şi aceasta este un „super-pământ”, de 10 ori cât Terra