NELU DUMITRESCU de la Iris are cancer. A făcut anunţul pe Facebook

După o operație de hernie pe care Nelu a făcut-o în luna decembrie 2015 și în urma cărea spera că se va reface ușor, investigațiile medicale ulterioare au scos la iveală alte probleme de sănătate ce necesită tratament și care exclud efortul pe viitor.

RomaniaTV.net
22 apr. 2016, 09:57

„In urma cu opt luni, in urma unui control medical efectuat la o clinica privata din Bucuresti, mi s-a stabilit un diagnostic – hernie inghinala. In luna octombrie, in timpul interventiei chirurgicale, s-a constatat ca de fapt aveam cu totul altceva si mult mai grav – limfom malign nonHodgkin (o forma de cancer).
Nu am vrut sa va intristez cu asemenea veste, iar in perioada in care am lipsit m-am tratat la Spitalul Fundeni, sectia Hematologie. La momentul actual, vestile sunt bune, tratamentul a dat rezultate si o sa incerc sa-mi reiau activitatea din luna iunie a acestui an, pana cand sper sa-mi creasca si mie putin parul (Hahaha).
Pana atunci, vreau sa va bucurati in continuare de prezenta fiului meu, Cristi Dumitrescu, care a avut taria si curajul sa urce pe scena in locul meu, desi purta in suflet povara acestei situatii.
Va multumesc ca ati fost alaturi de trupa Iris pana acum.
Chiar daca nu ati stiut situatia grava in care ma aflam, v-am simtit alaturi de mine pentru ca n-am incetat nicio clipa sa ma gandesc la familia Iris.
Multumesc si prietenilor apropiati, care m-au sprijinit in aceasta perioada.
Am vrut sa va impartasesc situatia pentru a da speranta si celor care se afla intr-o situatie asemanatoare. Si in Romania exista medici buni, care merita increderea noastra.
Multumesc doctorilor:Dr. Dorel Sandesc(Dodo), Dr. Razvan Stoia, Dr. Alina Tanase, Dr. Carmen Ardeleanu, Dr. Camelia Dobrea, Dr. Radu Marta si Asistent Sef Carolina Pricopie.
De-abia astept sa ne revedem la concerte!”, a scris Nelu Dumitrescu pe Facebook.

În urmă cu şase ani, Cristi Minculescu (foto) a suportat o operaţie de transplant de ficat, intervenţie chirurgicală ce l-a făcut să părăsească ţara pentru a fi mai aproape de spitalul german unde se află sub observaţie. A plecat din Iris în 2012, dar a revenit în trupă anul acesta. La sfârşitul lunii iulie, artistul a apărut pe scenă cu antebraţul imobilizat şi, recent, la Craiova, a cântat tot cu mâna protejată, fapt ce a dus la ipoteza unei noi intervenţii chirurgicale .

Formația etalon pentru generații de rockeri români, Iris a fost fondat în 1976 de Nelu Dumitrescu, Nuțu Olteanu și Emil Lechițeanu. Cea mai grea perioadă a fost în anii dinaintea Revoluției când au fost suspendați și li s-au luat atestatele ce le dădeau dreptul la liberă practică în muzică.