Newsweek: Tudorel Toader a condus o maşină primită de la SRI

Universitatea Al. I. Cuza din Iaşi a primit în 2016 spre folosinţă o maşină Volkswagen Touareg de la SRI, care nu o mai folosea. Tudorel Toader, rectorul de atunci al universităţii, a fost filmat la volanul maşinii încălcând regulile de circulaţie în Piaţa Victoriei, după ce a fost numit ministru al Justiţiei.

RomaniaTV.net
01 nov. 2018, 16:45

Dezvăluirea a fost făcută de Newsweek.ro, care a aflat că maşina respectivă a fost dată spre folosinţă Universităţii Al. I. Cuza din Iaşi, cu titlu gratuit, când rector era Tudorel Toader, actualul ministru al Justiţiei.

SRI a confirmat pentru site-ul amintit că maşina i-a aparţinut şi că a cedat-o universităţii, iar instituţia de învăţământ a trebuit să recunoască, după ce iniţial afirmase că a primit-o de la o unitate a Ministerului de Interne.

Conform SRI, Volkswagenul fusese achiziționat în 2007, de la dealerul Midocar SRL, în cadrul unei proceduri de achiziție publică, la prețul de 115.484 lei, fără TVA. Când a fost predată universităţii, avea 109.000 kilometri la bord.

Tudorel Toader a fost filmat la începutul mandatului său de ministru la volanul unui VW Touareg cu număr de Iaşi. La un moment dat, ministrul a fost surprins încălcând liniile de demarcaţie în Piaţa Victoriei, după ce a ieşit din curtea Guvernului. 

Citeşte integral dezvăluirea din Newsweek.ro