Nicuşor Dan, deranjat de scurgerea în presă a scrisorii către Biroul Naţional al USR: Aş fi avut o mai mare acurateţe

Fostul preşedinte al USR, Nicuşor Dan, a revenit cu câteva precizări după ce scrisoarea sa către biroul naţional în care motiva gestul demisiei a fost scurs în presă.

02 iun. 2017, 11:00
Nicuşor Dan, deranjat de scurgerea în presă a scrisorii către Biroul Naţional al USR: Aş fi avut o mai mare acurateţe

„Sunt obligat sa fac o precizare fata de opinia pe care as avea-o asupra libertatilor civile. Am sustinut si sustin libertatile civile.

Ce am spus (intr-o scrisoare privata catre cei 20 de membri ai Biroului National; as fi avut o mai mare acuratete daca as fi stiut ca se va scurge in presa) este ca nu vreau ca tema libertatilor civile, confundata adesea cu respingerea valorilor traditionale, sa fie tema cu care se defineste USR”, scrie Nicuşor Dan pe Facebook.

Citeşte şi: Nicuşor Dan: Demisia mea este o demisie de onoare. Rămân disponibil pentru politica românească

Preşedintele demisionar al USR, Nicuşor Dan, le-a trimis miercuri seară membrilor Biroului Naţional al partidului un document prin care îşi explică refuzul de a accepta poziţionarea formaţiunii pe tema revizuirii Constituţiei pentru redefinirea familiei spunând că refuză să activeze într-un partid care se defineşte implicit ca un partid al libertăţilor civile, deoarece acest lucru ar limita publicul USR.