Sute de manifestanţi în Piaţa Victoriei, în a şaptea duminică de proteste

Câteva sute de manifestanţi s-au adunat în Piaţa Victoriei, în a şaptea duminică de proteste, aceştia scandând "Demisia”, "Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu”, “Nu pe Olguţa, susţinem pe Codruţa” şi "DNA să vină să vă ia”.

19 mart. 2017, 06:29
Sute de manifestanţi în Piaţa Victoriei, în a şaptea duminică de proteste

A şaptea duminică de proteste în Piaţa Victoriei s-a încheiat după aproximativ patru ore, timp în care manifestanţii au cerut demisia Guvernului Grindeanu, a lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, au fluturat steaguri tricolore, au suflat în vuvuzele şi au scandat „Hoţii”, „CCR, sluga PSD”, „România cere: fără graţiere”, „Vrem justiţie, nu corupţie”, „Noaptea hoţi, ziua mafioţi”, „DNA nu uita, noi suntem de partea ta” şi „România, trezeşte-te”.

Protestatarii au început să vină în Piaţa Victoriei de la ora 18.00, cu steaguri tricolore şi cu pancarte cu mesaje antiguvernamentale.

Manifestanţii suflă în vuvuzela şi scandează „Demisia”, „DNA nu uita, noi suntem de partea ta”, „Nu pe Olguţa, susţinem pe Codruţa”, „România cere fără graţiere”.

Oamenii au venit cu pancarte pe care scrie „Obosiţi, dar tot aici”, „Mai bine prost în Piaţă decât hoţ analfabet în Parlament şi Guvern”, „Vă e frică de noi că suntem prea inteligenţi pentru voi”.

Citeşte şi: Bilanţ MAI: Peste 3.000 de evenimente publice au fost organizate în ianuarie şi februarie. Câte amenzi s-au dat

Protestul a fost anunţat pe Facebook, sub sloganul „Până aici! Plecaţi acasă! Mâinile jos de pe DNA şi Parchet!”.

Protestatarii au cerut demisia guvernului Grindeanu, precum şi a şefului Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea şi a preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. Alt motiv de protest îl mai reprezintă şi numirile politice din domeniul sănătăţii.

Organizatorii sunt de părere că ” România se îndreaptă cu paşi repezi către faliment”, din cauza deciziei ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, de a dubla salariile mai mici de 4.000 de lei ale bugetarilor, dar şi din cauza adoptării OUG 9/2017, care dă dreptul instituţiilor de a cheltui bani chiar dacă au depăşit bugetul.

Aproximativ 80 de persoane au protestat, duminică, în Piaţa Mare, din Sibiu, scandând lozinci de genul: „Guvern de hoţi şi mafioţi”. Protestatarii s-au strâns în Piaţa Mare începând cu ora 19.00, iar o jumătate de oră mai târziu au pornit în marş pe bulevardul pietonal din centru, după ce au intonat Imnul Naţional. Multe pancarte purtate de către protestatari sunt desenate sub forma unei ţinte de tir pe care este scris: „Deputat Cătălin Rădulescu, sunt în Piaţa Mare din Sibiu, vino să mă împuşti”.