Noi proteste violente în Venezuela: Un bărbat a fost ARS de VIU

Medicii din Venezuela au organizat un marş de protest de amploare împotriva  preşedintelui ţării, Nicolas Maduro, după ce un tânăr a murit incendiat de o mulţime furioasă. Bărbatul a fost transportat la spital, dar a murit din cauza rănilor suferite.

22 mai 2017, 17:17
Noi proteste violente în Venezuela: Un bărbat a fost ARS de VIU

De la sfârşitul săptămânii trecute şi până acum, numărul morţilor în protestele de stradă a ajuns la 48, iar cel al răniţilor este de câteva sute, în timp ce mii de persoane au fost arestate. Protestele au intrat, luni, în cea de-a opta săptămână, potrivit autorităţilor şi apărătorilor drepturilor omului, informează AFP.

Cel mai grav incident a fost cel de duminică, atunci când un bărbat a fost bătut, stropit cu benzină şi incendiat apoi în timpul protestelor de stradă din Caracas, au povestit martori oculari şi jurnaliştii care au făcut publice imagini luate de la locul tragediei. Mai mult decât atât, mulţimea „a sărbătorit” în timp ce bărbatul fusese incendiat.

Citeşte şi Protest uriaş în Venezuela: Peste 200.000 de manifestanţi îi cer demisia preşedintelui Nicolas Maduro

Potrivit unor ştiri de presă, bărbatul ar fost acuzat că ar fi un hoţ, însă guvernul venezuelan afirmă că bărbatul ar fi fost atacat pentru că era un susţinător al preşedintelui Maduro. Ulterior, la televiziunea de stat, preşedintele Maduro a anunţat că bărbatul fusese identificat ca fiind Orlando Figuera, în vârstă de 21 de ani.

Opoziţia venezuelană protestează zilnic, cerând puterii de la Caracas alegeri anticipate şi alungarea lui Maduro de la putere. Oamenii îl fac vinovat de criza economică ce a ruinat ţara, lipsa alimentelor, a medicamentelor şi ale produselor de bază.

La rândul lui, Maduro acuză opoziţia că ar fi pus la cale un complot ce vizează răsturnarea lui de la putere cu ajutorul Statelor Unite. Maduro a numit toate acestea ca fiind o „conspiraţie capitalistă”.

Peste 200.000 de oameni au participat, sâmbătă, la un marş uriaş, în Caracas şi în oraşul San Cristobal, din Vestul ţării. Poliţia a folosit împotriva manifestanţilor gaze lacrimogene, iar protestatarii au aruncat cu pietre şi cocktaliuri Molotov.

Noi ciocniri între protestaari şi poliţie au izbucnit luni dimineaţa la periferia Caracasului, unde manifestanşii au blocat drumurile cu baricade.