Nord-coreeanul expulzat din Malaezia neagă implicarea în uciderea lui Kim Jong-nam

Cetățeanul nord-coreean eliberat, vineri, după ce fusese arestat în ancheta privind asasinarea la Kuala Lumpur, pe 13 februarie, a fratelui vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un a acuzat guvernul malaezian că l-a arestat fără a deține dovezi.

04 mart. 2017, 09:22
Nord-coreeanul expulzat din Malaezia neagă implicarea în uciderea lui Kim Jong-nam

Ri Jong-chol, eliberat vineri din lipsă de probă și expulzat din Malaezia, s-a adresat presei în fața ambasadei Coreii de Nord la Beijing.

Autoritățile malaeziene au încercat să-l facă să recunoască implicarea sa în asasinarea lui Kim Jong-nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean, folosind ‘probe fabricate’ și l-au amenințat că îi vor ucide familia, potrivit declarației făcute de Ri în fața reporterilor.

Ri Jong-chol s-a aflat în detenție aproape două săptămâni, fiind eliberat vineri.

Fratele lui Kim Jong-un a fost otrăvit cu un puternic agent neurotoxic, VX, considerat a fi o armă chimică de distrugere în masă.

Două femei, o indoneziană și o vietnameză, suspectate că au administrat substanța, au fost inculpate miercuri de justiția malaeziană.

În paralel, Malaezia a anulat un acord încheiat cu Phenianul privind scutirea reciprocă de vize pentru cetățenii lor, în contextul unei tot mai mari tensiuni diplomatice, conform agenției malaeziene de presă Bernama.

CITEŞTE ŞI: Versiune nouă despre asasinarea lui Kim Jong-Nam: Suferea de hipertensiune şi nu a fost ucis cu neurotoxina VX