Nou născut, în stare gravă după ce a fost infectat cu Klebsiella

Un nou născut a fost adus de la Piatra Neamț la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Cuza Vodă din Iași după ce a fost infectat cu Klebsiella, un germene multirezistent care provoacă epidemii infecțioase.

25 iul. 2016, 17:07
Nou născut, în stare gravă după ce a fost infectat cu Klebsiella

Nou născutul, de doar două săptămâni, a fost născut prematur, iar acum este internat în Clinica de Terapie Intensivă a Spitalului Cuza Vodă din Iași după ce a fost transferat de la Spitalul Județean din Piatra Neamț. Potrivit rudelor, fratele geamăn al copilului a murit după ce a fost infectat cu bacteria Klebsiella.

„Pacientul este monitorizat în secția ATI a unității medicale și se află sub tratament pentru infecția cu Klebsiella. Copilul este stabilizat însă este dificil de prevăzut evoluția lui ulterioară”, a declarat luni jurnaliștilor dr. Iolanda Blidaru, managerul Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Cuza Vodă.

KIebsiella este un germene multirezistent de la care pornesc epidemii infecțioase precum infecții urinare, pulmonare sau septicemii, dobândite în mediu spitalicesc (infecții nozocomiale), în serviciile cu risc.

Vezi si> MĂRTURII CUTREMURĂTOARE ale rudelor pacientului mâncat de viermi: Şi în puşcărie dacă era nu era în halul ăla de chinuit VIDEO