Nouă teorie despre Giulgiul din Torino: Învierea lui Iisus, iluzie optică?

O nouă torie despre Giulgiul din Torino promite să dărâme una dintre credinţele de bază ale creştinătăţii - cea care spune că Iisus s-a ridicat din morţi. Istoricul de artă Thomas de Wesselow este convins că giulgiul este real şi că i-a atins trupul lui Hristos dar academicianul de la Cambridge insistă că imaginea de pe pânză i-a păcălit pe apostoli şi că nu a fost decât o iluzie optică.

RomaniaTV.net
29 mart. 2012, 19:33
Nouă teorie despre Giulgiul din Torino: Învierea lui Iisus, iluzie optică?

Dacă teoria ar fi adevărată, atunci ar da peste cap întreaga credinţă pe care s-a bazat naşterea creştinismului, religie ce are acum mai mult de două miliarde de credincioşi.

Teoria sa este că în mintea unei persoane de acum 2.000 de ani, imaginea imprimată pe giulgiu era ceva extraordinar, cu mult peste experienţele normale de la acea vreme.

„Ei au văzut imaginea de pe giulgiu ca pe dublura lui Iisus. Pe atunci, imaginile aveau o prezenţă psihologică, erau văzute ca parte a unui alt plan al existenţei, ca şi cum ar avea o viaţă proprie”, a explicat Thomas de Wesselow, potrivit DailyMail.

„Dacă te pui în locul apostolilor, care s-au dus la trei zile după crucificare în mormânt, în semi-întuneric, şi au văzut imaginea aceea de pe giulgiu….”, a mai declarat academinicanul.  

De Wesselow a petrecut opt ani analizând giulgiul şi urmează să publice o carte care se numeşte Semnul: Giulgiul din Torino şi Secretul Învierii.

El susţine că teoria sa este confirmată de un pasaj din Biblie, care spune că „învierea nu ţine de sânge şi carne”.