Noul rege al romilor îl dă în judecată pe Patriarhul Daniel, pentru un pamflet

Publicat: Joi, 10 Octombrie 2013 13:23 // Actualizat: Joi, 10 Octombrie 2013 13:23 // Sursa: romaniatv.net

Daniel Cioabă, noul rege al romilor, îl acuză de calomnie pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Potrivit România TV, cauza acestui scandal este o declaraţie a înaltului prelat apărută pe un site de umor.

Daniel Cioabă a citit pe mai multe site-uri din România un articol preluat de pe un site de umor, unde este scris că CNN l-a confundat pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel Ciobotea, este confundat cu noul rege al romilor, Daniel Cioabă, din cauza hainelor sale.

În acelaşi material este reprodusă şi o declaraţie atribuită în glumă Patriarhului Daniel: "Mă simt profund jignit. Dacă jurnaliştii CNN nu pot distinge între tinicheaua aurită pe care o poartă regele romilor şi aurul curat cu care am eu atâta grijă să mă îmbrac întru cinstirea Domnului şi venirea ploii, cine ştie ce alte gafe au mai făcut de-a lungul vremii.

Când e gata Catedrala, au s-o prezinte drept palat ţigănesc din Buzescu de Teleorman doar fiindcă e la fel de mare, urâtă şi plină de turnuleţe?".

Cel lezat de acest pamflet, Daniel Cioabă, a declarat pentru România TV: "Chiar scrie acolo, pe site, că articolul are în cateva zile 18.000 de accesări, ceea ce este foarte rău pentru etnia romă, pentru că nimeni nu ştie că este o glumă. S-a defăimat comunitatea, a fost jignită.

În prima fază dorim să ştim cine a făcut asta. Dacă nu Patriarhul, atunci o să îmi cer scuze şi împreună cu dânsul ne vom îndrepta împotriva celor care au făcut această denigrare".

Citeşte şi Arhiepiscopia Râmnicului: Încoronarea primului rege al romilor s-a făcut fără acordul Bisericii

5 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 nov 22:55
...pentru etnia romă, pentru că nimeni nu ştie că este o glumă. S-a defăimat comunitatea, a fost jignită. Citeste mai mult pe RTV.NET
...
10 oct 16:01
Votează email 0 email
...pentru etnia romă, pentru că nimeni nu ştie că este o glumă. S-a defăimat comunitatea, a fost jignită. Citeste mai mult pe RTV.NET ...
10 oct 15:13
Votează email 0 email
...pentru etnia romă, pentru că nimeni nu ştie că este o glumă. S-a defăimat comunitatea, a fost jignită. Citeste mai mult pe RTV.NET ...
10 oct 13:36
...România TV, cauza acestui scandal este o declaraţie a înaltului prelat apărută pe un site de umor. Citește mai departe… Powered by WPeMatico...
10 oct 13:32
... Daniel Cioabă, noul rege al romilor, îl acuză de calomnie pe Patriarhul Bisericii...
1
EUR
4.6890
RON
18 Jan
noapte -5 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H