Noul rege al romilor îl dă în judecată pe Patriarhul Daniel, pentru un pamflet

Daniel Cioabă, noul rege al romilor, îl acuză de calomnie pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Potrivit România TV, cauza acestui scandal este o declaraţie a înaltului prelat apărută pe un site de umor.

10 oct. 2013, 10:23
Noul rege al romilor îl dă în judecată pe Patriarhul Daniel, pentru un pamflet

Daniel Cioabă a citit pe mai multe site-uri din România un articol preluat de pe un site de umor, unde este scris că CNN l-a confundat pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel Ciobotea, este confundat cu noul rege al romilor, Daniel Cioabă, din cauza hainelor sale.

În acelaşi material este reprodusă şi o declaraţie atribuită în glumă Patriarhului Daniel: „Mă simt profund jignit. Dacă jurnaliştii CNN nu pot distinge între tinicheaua aurită pe care o poartă regele romilor şi aurul curat cu care am eu atâta grijă să mă îmbrac întru cinstirea Domnului şi venirea ploii, cine ştie ce alte gafe au mai făcut de-a lungul vremii.

Când e gata Catedrala, au s-o prezinte drept palat ţigănesc din Buzescu de Teleorman doar fiindcă e la fel de mare, urâtă şi plină de turnuleţe?„.

Cel lezat de acest pamflet, Daniel Cioabă, a declarat pentru România TV: „Chiar scrie acolo, pe site, că articolul are în cateva zile 18.000 de accesări, ceea ce este foarte rău pentru etnia romă, pentru că nimeni nu ştie că este o glumă. S-a defăimat comunitatea, a fost jignită.

În prima fază dorim să ştim cine a făcut asta. Dacă nu Patriarhul, atunci o să îmi cer scuze şi împreună cu dânsul ne vom îndrepta împotriva celor care au făcut această denigrare”.

Citeşte şi Arhiepiscopia Râmnicului: Încoronarea primului rege al romilor s-a făcut fără acordul Bisericii