Numărul trecerilor ilegale în UE au scăzut

Numărul trecerilor ilegale ale frontierei pe cele patru rute de acces în Uniunea Europeană au scăzut cu 43% în primele şapte luni ale anului, potrivit unui comunicat de luni al agenţiei UE de protecţie a frontierelor, Frontex.

13 aug. 2018, 20:19
Numărul trecerilor ilegale în UE au scăzut

Numărul total al trecerilor ilegale pe teritoriul UE depistate în aceste şapte luni a fost de circa 73.500, potrivit Frontex. În iulie, numărul trecerilor ilegale a fost cu 18% mai mic decât anul trecut, de circa 14.900.

Peste jumătate dintre aceste traversări din luna iulie au avut loc pe ruta vest-mediteraneeană, iar numărul migranţilor care au ajuns în Spania s-a mărit de patru ori faţă de anul trecut, la aproape 8.800.

În total, pe aceste rută numărul de treceri ilegale a fost mai mult decât dublu faţă de anul trecut. În jur de trei sferturi dintre aceşti migranţi provin din Africa subsahariană, potrivit Agerpres.

Această creştere a fost contrabalansată de o scădere în numărul migranţilor care au utilizat ruta central mediteraneeană, unde migraţia a scăzut cu 83% faţă de iulie 2017.

Totalul pe primele şapte luni ale anului, de circa 18.200 de migranţi, a scăzut cu 81% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Agerpres

Între timp, fluxurile de migranţi pe ruta est-mediteraneeană au crescut cu circa 75% în primele şapte luni ale anului, ajungând la circa 29.500, în timp ce fluxurile de pe ruta balcanică au continuat să fie modeste.